Fenomenul de zoombombing a luat amploare la un moment dat, iar în România a fost popularizat de un grup de adolescenți care se distrau intrând și deranjând orele online, grupați în jurul denumirii de „Clanul Leilor”. Deși Zoom are numeroase opțiuni de securitate deja, participanții puteau să distribuire parola unei conferințe și oricine ar fi putut intra.
Suspendarea activității participanților
În meniul de Security, al treilea din stânga în partea de jos, cei care au pornit conferința vor avea posibilitatea de a suspenda temporar orice activitate în cadrul grupului. Prin opțiunea „Suspend Participant Activities” vor fi oprite toate comunicările video, audio, chat, adnotări sau screen share din cadrul grupului sau de către un singur utilizator. Așadar, dacă ai un participant care deranjează întâlnirea online sau a intrat neautorizat, poți să-l oprești din a face orice.
În plus, acum poți da report la utilizatorii care deranjează și să trimiți inclusiv un Screenshot către Zoom. Ulterior, echipa aplicației va analiza acea plângere și va putea suspenda conturile.
Suspend Participant Activities va fi disponibilă pentru toate conturile Zoom, atât cele gratuite, cât și cele plătite.
Raportarea de către participanți
Deși cei care sunt gazdele unei întâlniri online pot deja raporta utilizatori, acum și utilizatorii simpli pot face asta.
E util, dacă ai o clasă online, să ai un grup de încredere care să se asigure că toată lumea e în siguranță. Dacă apare un utilizator neautorizat, oricine îl va putea raporta către Zoom. Astfel, nu vei mai avea responsabilitatea de a urmări zeci de persoane în cadrul unei întâlniri online, ci te vei putea baza pe persoanele de încredere din clasă, de exemplu.