Ecranul NanoEdge a permis adoptarea unui design compact, cu cea mai mică amprentă din clasa sa. Modelele cu diagonale de 13 și 14 inci pot include opțional exclusivul NumberPad, care îmbunătățește productivitatea și furnizează o tastatură numerică, iluminată LED, integrată în touchpad.

Toate modelele integrează o cameră 3D IR specială, ce permite autentificarea cu ajutorul Windows Hello, chiar și în mediile slab iluminate. Combinația de performanță și mobilitate este o caracteristică definitorie pentru seria ZenBook, iar noile modele dispun de o gamă completă de componente de înaltă performanță, incluzând cea mai recentă generație de procesoare Intel Core i7 din a opta generație, grafică ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q, 16GB memorie RAM, SSD-uri PCIe ultrarapide și Wi-Fi din clasa gigabit. Toate modelele sunt testate pentru a îndeplini standardele militare de fiabilitate (MIL-STD-810G), cu teste solicitante ce includ valori extreme pentru altitudine, temperatură și umiditate, alături de căderi, șocuri și teste de vibrare.

Design cu margini mai subțiri

Capacul ecranului este îngustat pe cele patru laturi, creând un raport ecran/corp de până la 95%, maximizând aria vizibilă în spațiul minim disponibil. Rezultatul constă în efecte vizuale nemărginite și rezoluție până la 4K UHD pentru a oferi o experiență de utilizare fără detalii care să distragă atenția.

Complementar designului inovator, stilul elegant ZenBook iese în evidență de la prima privire: toate modelele dispun pe capac de finisajele metalice inspirate de filosofia Zen, în timp ce există o serie de finisaje prestigioase albastru royal și argintiu arctic, cu linii contrastante în auriu deasupra tastaturii pentru o notă suplimentară de lux.

Ecran integrat în Trackpad

Pentru și mai multă productivitate, ZenBook 13 și 14 pot fi echipate cu Asus NumberPad. Acesta rezolvă problema absenței tastaturii numerice de pe laptopurile compacte. Prin simpla atingere a icoanei NumberPad, din colțul din dreapta sus al touchpad-ului, este dezvăluită a tastatură numerică, iluminată LED, ce permite introducerea rapidă de date numerice sau efectuarea de calcule.

ZenBook 15 dispune de o tastatură numerică tradițională. Toate modelele beneficiază de o cameră infraroșu 3D avansată, cu capacitatea de a vedea în întuneric pentru a asigura autentificarea facială cu Windows Hello chiar și în mediile slab iluminate.

Atunci când lucrați în deplasare este vital să aveți posibilitatea de a vă conecta perifericele. Noua serie ZenBook dispune de un port USB Type-C (USB-C) pentru conexiuni reversibile și un port USB 3.1 Gen 2 (până la 10Gbps) pentru transferul rapid de date, alături de o serie de porturi USB ce includ USB Type-A și USB 2.0. Toate modelele integrează, de asemenea, un port HDMI și un cititor de carduri microSD sau SD, astfel că e ușor să conectați toate perifericele curente și pe cele viitoare.

Cu noul ZenBook, confortul este una dintre prioritățile de top. Noua serie ZenBook merge mai departe cu balamaua exclusivă ErgoLift, concepută să încline automat tastatura la cea mai confortabilă poziție de scris, îmbunătățind de asemenea, răcirea și performanța audio.

Performanțe tehnice

Noua serie ZenBook este construită pentru a oferi performanțe superioare atunci când sunteți în mișcare, având la bază cele mai noi procesoare Intel Core i7 din generația a opta și o gamă largă de opțiuni grafice, inclusiv grafica NVIDIA GeForce MX150 pe ZenBook 13 și 14. ZenBook 15 este echipat cu acceleratorul NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q.

Toate modelele sunt echipate cu SSD-uri PCIe și până la 16GB de memorie RAM, făcând din ZenBook un instrument ideal pentru crearea documentelor complexe, minarea de date, retușarea fotografiilor, editarea video sau pur și simplu pentru un joc ocazional.

Profesioniștii aflați în mișcare au nevoie să rămână conectați la cea mai rapidă viteză posibilă. Toate modelele ZenBook dispun de Wi-Fi din clasa gigabit și tehnologie ASUS Wi-Fi Master, pentru download ultrarapid și streaming fluid cu o rază mai mare și o rețea mai stabilă ca niciodată. Alături de acesta, cel mai recent Bluetooth 5.0 le permite utilizatorilor să acceseze cu consum energetic redus toate beneficiile perifericelor și ale accesoriilor.

Preț și disponibilitate

ASUS ZenBook 14 (UX433) și ZenBook 15 (UX533) sunt disponibile în România la prețuri cuprinse între aprox. 4200 lei și 6700 lei (taxe inclusiv). ZenBook 13 (UX333) urmează să intre pe piață în prima lună din 2019.

Am avut ocazis să ne jucăm cu un Asus Zenbook 13 la Infinite Review, un unboxing și review live de 12 ore pe care l-am organizat pe 8 decembrie. Poți urmări video-ul de mai jos pentru detalii.