ASUS Republic of Gamers (ROG) a lansat noul GR8 II, un desktop de gaming compact, cu un volum de 4 litri, conceput să îndeplinească cerințele oricărui gamer.

În momentul de față, acesta este cel mai mic PC din lume compatibil cu tehnologia VR și integrează cea mai avansată grafică din clasa sa, grație unei soluții video modificate ASUS GeForce GTX 1060 de nivel desktop.

GR8 II este motorizat de procesoarele Intel Core i7 (‘Kaby Lake’) din generația a șaptea, modele de nivel desktop cu un TDP de 65W, și dispune de până la 32GB memorie RAM DDR4 pentru a rula fluid cele mai noi jocuri din categoria AAA.

GR8 II are un design prietenos cu noile dispozitive VR, beneficiind de două porturi HDMI pentru a conecta simultan atât casca VR cât și monitorul. Sistemul de răcire special conceput furnizează stabilitate desktopului în timpul sesiunilor maraton de gaming. Desktopul integrează iluminatul ASUS Aura Sync, cu 12 moduri de sincronizare și o varietate de periferice ROG compatibile, pentru milioane de opțiuni.

Cel mai mic PC construit pentru VR

ROG GR8 este un PC de dimensiunile unei console pentru jocuri maraton și o experiență VR incredibilă. Acesta redefinește gamingul pe PC, permițând utilizatorilor să se bucure de avantajele unui sistem desktop oriunde s-ar duce. Noul model profită de componentele desktop miniaturizate, ce includ placa grafică ASUS GeForce GTX 1060, memoriile RAM DDR4 de 32GB și procesoarele Intel Core i7 din a șaptea generație, cu un TDP de 65W.

Placa video ASUS GeForce GTX 1060 modificată oferă modelului GR8 II cea mai avansată soluție grafică din clasa sa. Acceleratorul grafic oferă performanțe de trei ori mai ridicate, comparativ cu vechea generație și rezultate superioare în grafica virtuală. În teste, GR8 II a funcționat cu 47% mai bine decât un sistem similar echipat cu GTX 960 și cu 10% mai bine decât un PC cu GTX 970. Acesta a rulat Overwatch la rezoluție 2K și FullHD cu un framerate mediu de 70fps.

A șaptea generație de procesoare Intel Core i7 furnizează un nivel ridicat al performanțelor, în gaming și în activitățile multi-tasking, cu o creștere de 8% față de vechea generație și o reducere a latențelor în jocurile VR. GR8 II a fost testat intens pentru a se asigura faptul că îndeplinește specificațiile cerute de Oculus Rift. Acesta are un design prietenos, cu două porturi HDMI prin care se poate conecta simultan atât casca VR, cât și monitorul. Gamerii pot configura până la două monitoare cu HDMI pentru streamingul prin Twitch sau se pot juca pe configurații formate din trei monitoare HD apelând și la portul DisplayPort.

Mai mult, GR8 II suportă monitoare 4K UHD (3840 x 2160) și dispune de tehnologia NVIDIA G-SYNC. Aceasta din urmă sincronizează rata de refresh a ecranului cu cea a plăcii video GeForce GTX, integrate în GR8 II, pentru a minimiza latențele, fragmentarea și ruperea cadrelor, oferind efecte vizuale cât mai fluide.

Design inspirat de vehiculele spațiale și iluminare Aura RGB

ROG GR8 II dispune de o carcasă cu un volum de numai 4 litri, bună pentru orice încăpere, și poate fi conectat la un televizor de diagonală mare. Acesta este suficient de compact pentru a fi transportat la un LAN party. GR8 II integrează sistemul de iluminare Aura Sync LED în trei zone ale părții frontale. Luminile Aura Sync RGB aduc un nou nivel de personalizare, oferind 10 efecte luminoase și 12 moduri de sincronizare cu perifericele ROG, incluzând mouși și tastaturi.

O paletă de culori ce însumează 8 milioane de culori îi lasă pe utilizatori să-și croiască ambianța ce reflectă cel mai bine jocul de pe ecran. ROG GR8 II afișează un design conturat, mat, inspirat de vehiculele spațiale. 

asus rog gr8 II

Răcire specială pentru gaming non-stop

ROG GR8 II are un sistem de răcire special, cu un flux de aer optimizat, heatpipe-uri de cupru și două ventilatoare pentru a evacua căldura în afara sistemului. Grilele și camerele dedicate pentru procesor și placa grafică furnizează fluxul optim de aer pentru fiecare componentă, pentru performanțe stabile și sesiuni maraton de gaming.

ROG GR8 II absoarbe mai puțin de 30W în regim de așteptare, iar performanțele sunt oferite într-un mod silențios, cu un nivel al zgomotului de 23dB în idle – cu 24% mai silențios decât un desktop turn. ROG GR8 II poate fi configurat cu unități SSD M.2 PCI Express sau SATA și un hard disk de 2.5 inci oferind atât viteză prin intermediul M.2, cât și capacitate mare de stocare oferită de HDD-ul de 2.5 inci. Simpla glisare a capacelor laterale oferă acces la stocarea HDD/SSD de 2.5 inci pentru un upgrade rapid.

Prețuri și disponibilitate

ASUS ROG GR8 II este disponibil pe piața românească în diverse configurații, prețurile pornind de la aproximativ 5400 lei (TVA inclusiv).

https://www.youtube.com/watch?v=zMWlk74nyLw

Specificații tehnice 

Procesor

Generația a 7-a de procesoare desktop Intel Core™ i7-7700/i5-7400 65W

Generația a 6-a de procesoare desktop Intel Core™ i7-6700/i5-6400 65W

Sistem de operare

Windows 10 / fără SO

Chipset

Intel H110

Placă video

NVIDIA GeForce GTX 1060 (capabilă de VR)

Memorie RAM

Memorie DDR4 (până la 32GB)

2 x SO-DIMM

Stocare

1 x 2.5-in SATA 6Gbps 7200rpm SSD/HDD; până la 1TB

1 x M.2 SSD; până la 512GB

Wireless

Intel 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi

Bluetooth 4.2

LAN

Intel Gigabit Ethernet

Conectivitate

Frontal:

1 x intrare căști

1 x intrare microfon

2 x USB 3.0 (unul cu USB Charger) În spate:

1 x ieșire audio de linie

1 x ieșire audio optică S/PDIF

2 x HDMI 2.0

1 x DisplayPort 1.4 cu suport G-SYNC

2 x USB 3.0

1 x USB 3.1 Type C

1 x USB 3.1 Type A

1 x RJ45 LAN

1 x 19V DC-in

1 x Kensington lock

Alimentare

DC 19.5V, 11.8A, 230W

Dimensiuni

88 x 299 x 281.3mm

Greutate

4kg