Evenimentul va avea loc online și va fi live în cinci ore de la redactarea acestui articol. Poți urmări WWDC20 pe YouTube aici.

Înainte să vedem exact ce ne pregătește Tim Cook și prietenii săi, ne-am gândit că ar fi util să vedem care sunt planurile, ce zvonuri umblă pe internet și care ar fi principalele noutăți pe care le-am vedea pe iOS și MacOS.

Ce noutăți aduce Apple la WWDC20

iOS 14: CarKey ar putea permite deblocarea unei mașini compatibile doar cu telefonul. De asemenea, cu un iPhone sau Apple Watch ai putea porni motorul. Cei care nu sunt confortabili cu asta pot face ca telefonul să deschidă doar portbagajul, de exemplu.

O altă funcție interesantă ar fi realizarea de chei temporare de acces la vehicul. Astfel, deținătorul ar putea crea o cheie și ar putea trimite-o prin SMS la altă persoană, ce astfel va primi acces la mașină, potrivit Forbes.

Alte informații indică faptul că homescreen-ul iPhone-ului s-ar putea schimba și astfel să fie integrate informații despre vreme sau din news feed. Similar cu ceea ce există deja pe iPad.

Apple modifică și secțiunea de mesaje și ar aduce și abilitatea de a șterge un mesaj după ce l-ai trimis. În plus, se vor aduce modificări aplicației de mesagerie de pe MacOS.

iOS 14 va aduce o nouă aplicație de fitness, dar și noi îmbunătățiri la nivelul performanței.

Apple va implementa un nou mod de a descărca aplicații, prin scanarea unui cod QR ai descărca doar o parte din aplicație, ceea ce ar putea fi mai convenabil. De exemplu, ai putea să scanezi un cod QR care te trimite la un video din YouTube și înainte fie descărcai aplicația, fie vedeai clipul în browser. În viitor, dacă nu ai avea YouTube instalat pe telefon, prin scanarea codului QR s-ar descărca doar o parte din aplicația YouTube care ți-ar permite să vezi acel clip.

Alte zvonuri indică faptul că Apple ar putea redenumi sistemul de operare din iOS în iPhoneOS. Avem iPadOS, MacOS, deci e posibil să vedem și iPhoneOS.

Apple aduce și o nouă versiune pentru watchOS, iar astfel am putea vedea, în sfârșit, o nouă funcție de monitorizare a somnului îmbunătățită. Se zvonește că am putea vedea și ceva legat de măsurarea tensiunii arteriale, însă asta totuși ar putea veni cu noul ceas.

Ce gadgeturi ar putea prezenta Apple la eveniment

WWDC 20 este despre software, însă nu este exclus să vedem și noi produse hardware în cadrul acestui eveniment. Anul trecut am primit Mac Pro, acum am putea vedea un nou MacBook Air, MacBook Pro sau un nou Apple iMac cu GPU Navi. Tot aici am putea vedea și dacă Apple are de gând să renunțe la procesoarele Intel în favoarea propriilor procesoare.

Noi căști Apple AirPods și-ar putea face apariția. Se zvonește că Apple pregătește căști over-ear, ce s-ar numi AirPods Studio, însă am putea vedea și AirPods Pro Lite, o versiune entry level a AirPods Pro.

Rămânem la capitolul sunet pentru că am putea vedea și o nouă versiune a Apple HomePod, difuzorul inteligent al companiei. Compania ar introduce și Apple AirTags, un produs similar cu Tile, ce te-ar ajuta să nu-ți mai pierzi obiectele.

Vom afla cât de curând ce noutăți aduce Apple pentru produsele sale.