Lansarea record include, de asemenea, o serie de laptopuri cu RTX 2060 care pornesc de la doar 999$. Noile paltforme au la bază arhitectura Turing de la NVIDIA, care încorporează nuclee RT dedicate pentru a procesa Ray Tracing și AI în timp real, livrând performanță crescută și fidelitate video îmbunătățită pentru cele mai noi jocuri și pentru cele mai performance aplicații folosite de creatorii de conținut.

Multe dintre modele vin cu o configurație Max-Q, o tehnologie NVIDIA îmbunătățită cu noi funcționalități care oferă cea mai bună performanță și cea mai bună eficiență într-o platformă mobilă.

Noile tehnologii Max-Q: Laptopuri mai subțiri, mai rapide și mai eficiente

La lansarea sa, acum câțiva ani, tehnologia Max-Q a transformat laptopurile de gaming, creând o nouă gamă de laptopuri deosebit de puternice, mai ușoare, mai subțiri și mai eficiente din punctul de vedere al energiei față de orice alt laptop precedent. Noile avansuri ale Max-Q dublează acum eficiența modelelor anterioare și introduce funcționalități care permit o performanță mai rapidă și o durată de viață a bateriei mai mare:

  • Dynamic Boost – Echilibrează automat puterea între GPU și CPU la fiecare cadru în mod inteligent, crescând astfel performanța generală în timpul jocului. Dynamic Boost este automat, adaptiv și funcționează mereu pentru a livra mai multă performanță fără a crește consumul de energie. Căștigurile de performanță ajung și până la 10%.
  • GDDR6 cu voltaj scăzut – NVIDIA a lucrat împreună cu producători parteneri de memorii pentru a crește eficiența memoriei în timp ce livrează performanță mai mare cu noile memorii GDDR6 cu voltaj scăzut.
  • Advanced Optimus – O inovație în ceea ce privește afișajul, care livrează o durată de viață mai mare a bateriei și gameplay imersiv și fără întreruperi de la tehnologia NVIDIA G-SYNC. Advanced Optimuscontrolează care GPU se ocupă de afișaj și determină în mod inteligent GPU-ul potrivit, pentru fluxul de muncă optimizat în fiecare moment, schimbând dinamic în timpul procesului, fără a fi nevoie de un reboot al sistemului. Noile modele de laptopuri Lenovo Legion sunt primele din lume care vor beneficia de această tehnologie.
  • Eficiența Regulatorilor de nouă generație – Noua generație de regulatori de tensiune ajută la optimizarea sistemului, astfel încât GPU-ul să funcționeze mai eficient în timp ce livrează performanță crescută.
  • Deep Learning Super Sampling 2.0 – În baza procesoarelor AI, numite Tensor Cores de pe plăcile grafice RTX, DLSS 2.0 este o rețea neuronală de tip deep learning care crește numărul de cadre pe secundă în timp ce generează imagini deosebite și clare pentru jocuri. Acesta crește performanța în timp ce maximizează setările legate de ray-tracing cu o rezoluție crescută și extinde durata de viață a bateriei cu până la 20%.

„În urmă cu puțin peste 18 luni, NVIDIA a reinventat grafica cu ajutorul Ray Tracing în timp real, lucru care reprezintă o schimbare majoră în modul în care arată, se experimentează și se simt jocurile,” a spus Jeff Fisher, senior vice president of gaming la NVIDIA. „Disponibilitatea acestor tehnologii în laptopuri pentru doar 999$ este un lucru incredibil, iar datorită Max-Q, consumatorii vor avea la dispoziție o selecție remarcabilă de laptopuri subțiri și ușoare din care să aleagă pentru toate gamele de prețuri.”

RTX Studio ajută creatorii de conținut cu noi laptopuri

NVIDIA anunță 10 noi laptopuri RTX Studio, care beneficiază de GPU-uri RTX SUPER și cele mai noi procesoare Intel din generația a 10-a. Realizate de Acer, Gigabyte, MSI și Razer, aceste laptopuri sunt cea mai bună soluție pentru creatorii de conținut care caută performanță video și 3D fără egal.

Mai mult de 45 dintre aplicațiile de tip creativ precum Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve, AutoDesk Arnold, Blender și multe altele dispun de accelerare RTX din partea nucleelor RT aflate în GPU-urile RTX. Mai multe informații despre laptopurile RTX Studio sunt disponibile aici

Preț și disponibilitate

Noile laptopuri RTX Gaming și Studio vor fi disponibile începând cu 15 aprilie de la mai mulți parteneri la nivel global, cu mai multe sosind în luna mai. Anumite SKU-uri, configurații și prețuri vor varia în funcție de regiune și disponibilitatea la parteneri, dar vor include modele de la Acer, ASUS, Clevo, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo, MSI, Razer și alții.

Laptopurile cu RTX 2060 care pornesc de la 999$ sunt Acer Nitro 5, ASUS ROG Strix G512, HP Omen 15, MSI GF65 Thin, Lenovo Legion Y540 și 5i și MSI GF65 Thin, cu alte modele care vor fi anunțate mai târziu.