În prezent, din program fac parte peste 220 de producători individuali și cooperative care cultivă responsabil legume și fructe doar în sistem tradițional, direct pe sol, pe o suprafață totală de peste 140 de hectare de solarii și de peste 300 de hectare de livezi în întreaga țară.

„De opt ani ne implicăm în cultivarea fructelor și legumelor prin programul Gusturi românești de la gospodari alături de producătorii locali pentru a le oferi clienților pe tot parcursul anului produse locale, proaspete, cu gust bun, controlate în fiecare etapă de creștere. Din momentul în care deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul și aducem doar produse proaspete, direct de la producătorii noștri, în mai puțin de 24 de ore de la cules. Ne bucurăm că programul crește de la an la an prin noi fermieri care se alătură și care au nevoie de o piață sigură de desfacere și o colaborare de încredere”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Colaborarea cu Mega Image le asigură fermierilor preluarea întregii cantități de legume pe tot sezonul la un preț corect, sigur și dezvoltarea continuă în legumicultură prin consultanța oferită de inginerii horticultori din program. Peste 400 de tone de legume și fructe de la producătorii locali din program sunt livrate zilnic, în plin sezon, din fermă direct în depozitele Mega Image. În plin sezon de roșie românească, producătorii noștri livrează, în medie, 25 de tone de roșii pe zi.

  • Producția este planificată la început de an cu producătorii și fiecare primește un plan de producție, în funcție de potențialul de vânzări al Mega Image
  • Costurile pentru semințe, fertilizatori, folie și materiale necesare procesului de producție este susținut de Mega Image
  • Întreaga activitate de cultivare a legumelor este coordonată de ingineri horticultori din echipa Mega Image, care le oferă producătorilor consiliere pas cu pas
  • În fiecare an, sunt analizate solul și apa pentru a asigura că cele două resurse sunt curate
  • Selecția soiurilor de legume este realizată pe baza degustărilor cu clienții
  • Toate legumele și fructele sunt analizate lunar în laboratoare specializate înainte de a ajunge la raft în magazine
  • Tratamentele se fac doar la recomandarea inginerilor horticultori din program, iar dăunătorii și bolile sunt tratate biologic, pentru a păstra fructele și legumele curate și sănătoase

În programul „Gusturi românești de la gospodari” se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranța și calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toți producătorii din program este pe termen lung. Aceștia primesc de la Mega Image o afacere la cheie și tot ce au nevoie pe parcurs. În final, siguranța producției este susținută prin prețuri corecte, sigure și preluarea întregii producții. În plin sezon de legume locale, Mega Image oprește importurile și asigură doar produse din program, de la producătorii locali.

Mega Image investește și în soluții inovatoare și tehnologizare. Astfel, începând cu anul 2020, au fost introduși senzori de monitorizare a culturilor, o soluție de agricultură de precizie care îi ajută pe fermieri să urmărească evoluția fenologică și patologică a culturilor.

În plin sezon de vară, producătorii livrează zilnic pentru Mega Image legume și fructe de sezon, proaspete, imediat după ce au fost culese. Legumele cultivate în cantitatea cea mai mare sunt: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia, vinete, verdeață, dovlecei, cartofi, ceapă, morcovi, precum și fructe: caise, cireșe, căpșune, afine și alte fructe de pădure, prune, mere, pere, struguri, pepeni.