OMV Petrom dă startul unei noi ediții în competiția națională de proiecte „Idei din Țara lui Andrei”, susținând inițiativele cu impact pe termen mediu și lung care oferă soluții pentru dezvoltarea educației profesionale și pentru protectia mediului.

forest-272595_1920

Aflat la a cincea ediție, programul oferă granturi în valoare totală de 150.000 de euro și se adresează persoanelor fizice, organizațiilor nonguvernamentale, instituțiilor de învățământ și altor instituții publice din orice localitate din România. Acestea se pot înscrie în competiție până pe 17 noiembrie, pe www.taraluiandrei.ro, la secțiunea Idei din Țara lui Andrei. Proiectele căștigătoare pot primi finanțare de până la 5000 de euro sau 15000 de euro.

Până în prezent, prin intermediul competiției, OMV Petrom a oferit finanțări în valoare totală de 550.000 de euro pentru peste 60 de proiecte.

Anul acesta în competiție vor fi acceptate ideile care vizează următoarele două domenii:

• educație profesională –proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor elevilor și profesorilor;

• mediu – proiecte care promovează un comportament cumpătat, prin folosirea în mod responsabil a resurselor naturale și a inovației pentru protecția și valorizarea mediului înconjurător (inclusiv activități de ecologizare și extindere a spațiilor verzi).

Proiectele înscrise în ediția din 2016 a competiției vor trece prin două etape de evaluare:

- votul public se va desfășura în perioada 23 noiembrie - 1 decembrie 2016 și va reprezenta 30% din punctajul final;

- evaluarea juriului va avea loc între 23 noiembrie 2016 - 6 decembrie 2016. Juriul „Idei din Țara lui Andrei” va analiza proiectele înscrise, iar evaluările lor vor reprezenta 70% din totalul punctajului.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 7 decembrie 2016 în urma punctajului obținut din votul public și evaluarea juriului. Proiectele înscrise în competiția „Idei din Țara lui Andrei” sunt evaluate de un juriu format din specialiști în educație și probleme de mediu, bloggeri, jurnaliști, reprezentanți ai unor ONG-uri, precum și ai OMV Petrom.