Lexters asistă fondurile de capital de risc și firmele de private equity să finanțeze companiile promițătoare dar încă puțin cunoscute din România. Cu doi dintre parteneri avocați calificați în New York, Lexters își propune să fie o punte de legătură între companii din CEE și SUA.
Un pilon central în identitatea Lexters, motto-ul [law+]creatively reprezintă angajamentul firmei de a aborda dreptul ca pe un domeniu în care creativitatea și inovația pot găsi soluții juridice adaptate provocărilor complexe ale prezentului. [law+]creatively reflectă aspirația Lexters de a integra gândirea laterală și abordările inovatoare în practica juridică, fără a compromite integritatea și rigoarea juridică.
Lexters reunește o echipă remarcabilă de avocați care posedă talentul, experiența și creativitatea necesare pentru a răspunde eficient provocărilor juridice și de business ale momentului. Prin abordarea sa colaborativă, firma își propune să extindă serviciile sale pe diverse discipline și regiuni. Astfel, clienții vor beneficia de avantajele dedicației, coeziunii și calității superioare a serviciilor, la nivel local și internațional.
Echipa, formată din Simina Negulescu, Alexandru Stănescu, Irina Vasile și Tudor Velea, aduce peste 50 de ani de experiență în tranzacții comerciale complexe, proprietate intelectuală și franciză, litigii și arbitraj comercial.
Simina Negulescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Cu o vastă experiență ca avocat litigant, activitatea sa profesională se concentrează pe drept societar, comercial și litigii civile. Cu peste un deceniu de experiență în domeniul juridic, Simina se specializează în furnizarea de consiliere juridică atât pentru start-up-uri, cât și pentru companii mari, în special din sectorul IT. Expertiza sa include asistarea clienților în obținerea finanțărilor de tip venture capital, structurarea grupurilor de societăți cu respectarea principiilor privind prețurile de transfer și negocierea tranzacțiilor complexe cu implicații internaționale
Alexandru Stănescu a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, apoi a urmat un MBA trilingv la Universitatea Deusto, Spania, Audencia Business School (Nantes) si Bradford School of Management, un LLM in arbitraj international la Universitatea Bucuresti și un LLM la Columbia Law School in New York. Este membru al Baroului New York și al Baroului București. Activitatea sa profesională acoperă mai multe domenii juridice, inclusiv dreptul tehnologiilor emergente (blockchain și crypto/digital assets/web 3.0, AI, platforme digitale și e-commerce), piețe de capital, finanțări de tip Venture Capital, protecția consumatorilor din UE, contracte și arbitraj comercial internațional. Alexandru oferă consultanță strategică, lucrând în mod constant atât cu clienți din Europa (Italia, Spania, Franța) cât și din SUA și cu startupuri care vor să se extindă în aceste jurisdicții. În cadrul Lexters, Alexandru Stănescu coordonează departamentele de Tech & Deep Tech și de Arbitraj Internațional.
Irina Vasile conduce practica de proprietate intelectuală și franciză și coordonează alături de Tudor Velea și Alexandru Stănescu departamentul de fuziuni și achiziții din Lexters. Experiența vastă a Irinei în aceste domenii i-a permis să reprezinte o gamă largă de clienți, de la startup-uri la corporații, în tranzacții complexe și cu mize importante. Practica ei acoperă și aspecte precum proprietate intelectuală (drepturi de autor asupra software-ului, mărci, desene, brevete), franciză, protecția datelor personale.
Tudor Velea a absolvit Université de Paris I Panthéon-Sorbonne în 1999 și Columbia University School of Law din New York în 2002. A fost admis în baroul din New York în 2002 și în Baroul București în 2008. Tudor are peste 15 ani de practică concentrată pe Venture Capital, Private Equity, M&A, Project Finance și Real Estate.
Odată cu lansarea oficială, Lexters anunță asocierea cu Rubik Hub într-un program de mentorat menit să propulseze startup-urile românești de tehnologie pe piața din SUA. Programul "Rubik Garage - Scale to USA" este conceput pentru a oferi antreprenorilor români resursele și îndrumarea de care au nevoie pentru a intra și prospera pe piața americană, oferind oportunitatea de networking cu investitori și parteneri americani, sesiuni cu sindicate de investiții și fondatori cu sediul în SUA pentru cunoașterea directă a pieței americane, expunere la conferința SXSW din Austin, Texas, conexiuni cu potențiali investitori și parteneri din ecosistemul de startup-uri din ECE în timpul delegației economice în SUA, stipendii și reduceri exclusive, cu potențialul de a obține 100.000 de euro de la Fortech Investments.
Această colaborare reflectă angajamentul Lexters de a promova creșterea și extinderea în industria de tehnologie românească. Combinând expertiza de strategie juridică cu o înțelegere foarte bună a sectorului de tehnologie, finanțări, start-ups & scale-ups, și cu rețele internaționale solide, Lexters se poziționează ca un partener de încredere pentru companiile și investitorii care prospectează regiunea CEE și pentru companiile din România și din regiune care doresc să se extindă la nivel global.