Mai nou, cel mai simplu și mai avantajos este să comanzi astfel de produse fashion din magazine online. Alegerea produselor din categoria de încălțăminte este bine să fie realizată cu atenție la multe detalii, pentru că este nevoie, evident, de o potrivire perfectă.

Iată mai jos câteva sfaturi utile pentru a oferi cadouri perfecte atunci când cumperi încălțăminte

  1. Desigur, trebuie acordată atenție maximă la partea de mărime. Unele magazine online oferă inclusiv ghid de mărimi, de consultat pentru fiecare brand de încălțăminte în parte. Este, așadar, esențial să cunoști astfel de detalii, deci probabil cadourile de acest gen sunt potrivite în special pentru persoanele apropiate, prieteni și rude. Atenție la modul în care sunt exprimate mărimile la pantofi - de exemplu, acesta poate fi european, britanic, american etc. Ține cont și de tipul de încălțăminte aleasă - unele persoane preferă mărimi diferite la ghete și cizme față de cele la pantofi sport și pantofi casual de tip sneakers.
  2. Atenție și la modelele alese, din nou trebuie să cunoști bine persoana căreia îi pregătești un astfel de cadou. Este bine să iei în calcul preferințele personale în materie de stiluri și branduri. În principiu, oricine poartă cel puțin ocazional pantofi sport, încălțăminte casual modernă din categoria sneakerșilor, însă totuși este bine să știi detalii cât mai personale despre preferințele persoanei respective.
  3. Alege mărci de top, de exemplu brandul Converse, unul dintre cele mai apreciate în domeniul sport - casual - urban. De asemenea, populare sunt și modelele de ultimă generație de la Nike sau Adidas. Este indicat să optezi pentru mărci consacrate pentru a avea siguranța unor cadouri cu adevărat apreciate - pantofi de foarte bună calitate, care rezistă pe termen lung, nu doar impresionează estetic la momentul primirii.
  4. Comandă online pentru a avea parte de prețuri mai bune. De obicei, în e-commerce totul este mai ieftin, căci magazinele online au costuri mai reduse de operare față de cele offline. Este indicat să alegi magazine online din România, astfel încât livrarea să fie foarte rapidă, de obicei în 1-2 zile.
  5. Alege magazine de încredere, dedicate 100% produselor fashion, cu accent pe încălțăminte. Evită să cumperi din magazine de tip outlet sau care vând produse din fel de fel de categorii, pentru că ai putea avea parte de produse care nu sunt de fapt originale sau care pot avea un nivel de calitate mai scăzut.
  6. Oferă cadoul cât mai rapid după ce primești comanda, pentru ca destinatarul să îl poată proba și să poată schimba mărimea, dacă este cazul. Atunci când cumperi din magazine online din România, ești protejat, în calitate de client, în mod real: poți schimba produsul sau chiar poți solicita banii înapoi, dacă există orice problemă sau dacă, pur și simplu, există nemulțumiri, respectând însă termenii și condițiile de pe website (în baza legislației din domeniul e-commerce în Uniunea Europeană, implicit în România).