Forma de investiție este împrumut convertibil, la o valoare a companiei de 6,8 milioane de euro.

În cadrul campaniei de promovare, 74 de investitori privați au confirmat intenția fermă de a participa la capitalizarea companiei, profilul celor care au investit fiind definit de o înțelegere a produsului FinqTreasury pe care compania Finqware îl lansează în mai multe țări în această toamna în baza licenței pan-europene de instituție de plata obținută de curând de la Banca Națională a României.

“Succesul acestei campanii de crowdfunding arată că există lichiditate, există intenții de a investi în proiecte solide și care nu au fost “umflate”, și dacă ne facem treaba putem să ignorăm “starea vremii” de afară în drumul nostru către succes. Uneori e bine să ne aducem aminte că a construi un business solid e un maraton, nu un sprint, iar țestoasele de obicei ajung la capătul cursei înaintea iepurilor. Cu atât mai mult într-un domeniu reglementat cum este cel de fintech”, a declarat Cosmin Cosma, Co-founder și CEO Finqware.

Finqware e un startup care oferă o soluție de cash management în timp real pentru bănci și fintech-uri, cu ajutorul protocoalelor de open banking. Practic, ei pot conecta, de exemplu, conturile pe care le ai la mai multe bănci. Clienții finali sunt tot reprezentanți ai industriei.

“În curând vorm face câteva anunțuri foarte interesante care vor arată pașii pe care îi facem în ceea ce privește extinderea afacerii atât în zona de dezvoltare a produsului cât și în ceea ce privește deschiderea unor birouri internaționale”, a încheiat Cosmin Cosma.

Finqware este o companie înființată în 2018, de trei fondatori români, cu scopul de a crea un lider european în domeniul fintech, prin dezvoltarea unor soluții bazate pe open banking, o tehnologie revoluționară de interconectivitate între clienți și bănci prin interfețe de tip API.

Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022 și operează deja pe mai multe piețe europene.

Printre acționarii companiei, alături de fondatori, se numără atât investitori privați, cât și fonduri de investiții, inclusiv Gapminder VC (Romania), FinqVest (Luxemburg) și Elevator Ventures (Austria) - fond de risc deținut de Raiffeisen Bank International.