Cum imprimantele 3D sunt din ce în ce mai căutate pe piață, mai devreme sau mai târziu urma să apară și o variantă portabilă, mult mai accesibilă din punct de vedere financiar decât celelalte, care se conectează direct la telefonul mobil.

Ca să printezi 3d cu Olo ai nevoie doar de un smartphone și de mica imprimantă. Cu ajutorul unei aplicații pe care o descarci în telefon, Olo va citi ce dorești să printezi și va trece la treabă. Imprimanta folosește rășină ca materie primă, aceasta fiind comercializată ”la pachet” cu dispozitivul.

Olo se poate folosi cu orice smartphone care are ecranul plat (se exclud modelele Samsung Galaxy Edge), indiferent de sistemul de operare. Aplicația este disponibilă pe toate cele trei sisteme principale de operare, iOS, Android și Windows Phone.

poza
Sursă foto: olo3d.net

Dispozitivul este cuprins din două părți: baza, care conține suportul pentru telefon și vasul în care se pune rășina, și capacul. Rășina este, de asemenea, disponibilă în mai multe variante, în funcție de culoarea și duritatea pe care o preferi.

Procesul de printare poate dura câteva ore, iar obiectul finit se usucă și se întărește cu ajutorul luminii telefonului. Produsul este finanțat prin Kickstarter, iar suma ceruta a fost de 80.000 de dolari. Momentan, Olo a strâns peste două milioane.