OnePlus Nord 4 este o capodoperă a designului metalic, având o grosime de doar 7,99 mm și o carcasă construită dintr-o singură bucată de aluminiu, prelucrată la standarde precise. În timp ce multe telefoane din trecut, inclusiv OnePlus 3T, erau fabricate din metal, apariția 5G a impus necesitatea integrării unui număr mai mare de antene. Aceasta a dus la o construcție care utilizează mai puțin metal și mai multă sticlă.

Dar OnePlus, răspunzând recomandărilor utilizatorilor săi, a redescoperit beneficiile metalului pentru tehnologia de consum. Astfel, au dezvoltat antene 5G compacte, cu peste 50% mai mici decât cele anterioare, și o placă de bază reproiectată care ajută la transmiterea și recepționarea clară a semnalelor.

În centrul său se află cipul Qualcomm Snapdragon 7 Plus Gen 3, cel mai nou procesor al anului, care reprezintă un salt semnificativ față de cipurile standard Snapdragon 7. Acesta oferă un procesor cu 65% mai rapid și un GPU cu 130% mai rapid, precum și motorul AI de la Qualcomm. Evaluat cu instrumentul de analiză comparativă AnTuTu, cipul Snapdragon 7 Plus Gen 3 obține un scor impresionant de 1.500.000, comparativ cu 990.000 al unui procesor standard Snapdragon 7 Gen 3, oferind performanță excelentă pentru gaming și productivitate. Cu până la 16 GB de RAM LPDDR5X și 512 GB de stocare, utilizatorii vor beneficia de un spațiu generos de stocare, fără compromisuri în privința vitezei.

OnePlus Nord 4 este echipat cu cea mai mare baterie montată vreodată pe un telefon OnePlus Nord, având o capacitate de 5.500 mAh și suportând încărcare SUPERVOOC de 100 W. Aceasta permite încărcarea de la 1 la 100% în doar 28 de minute și oferă 5 ore de vizionare pe Netflix cu doar 5 minute de încărcare. Bateria este protejată de motorul de sănătate al bateriei dezvoltat de OnePlus, care utilizează tehnologia AI pentru a analiza totul, de la cantitatea de energie care intră în telefon până la momentul în care ajunge la 100% încărcare. Datorită acestui sistem, bateria OnePlus Nord 4 a fost testată pentru a rezista la peste 1.600 de cicluri de încărcare, păstrând peste 80% din capacitatea inițială pe parcursul a patru ani de utilizare. Aceasta este de peste trei ori mai mult decât ceea ce este disponibil în prezent pe piață.

AI pentru utilizare zilnică

De asemenea, OnePlus Nord 4 dispune de instrumente AI pentru productivitate, precum AI Speak și AI Summary, care permit utilizatorilor să partajeze informații din diverse site-uri web și aplicații. AI Writer poate compune un mesaj lung pe baza unor solicitări scurte, permițându-le utilizatorilor să se întoarcă rapid la sarcinile importante. OnePlus Nord 4 include și funcția Rezumatul înregistrării AI, care transformă o oră de înregistrare a unei întâlniri într-un scurt rezumat scris în doar câteva secunde și oferă transcriere rapidă. Unele instrumente AI vor fi disponibile prin update de soft.

În cele din urmă, OnePlus Nord 4 folosește AI pentru a îmbunătăți imaginile. Pe lângă instrumentele AI anunțate anterior, cum ar fi AI Eraser, care elimină persoanele și elementele nedorite din imagini, OnePlus Nord 4 include și noi instrumente precum AI Best Face, AI Clear Face și AI Smart Cutout 2.0. Unele instrumente AI vor fi disponibile prin update de soft OTA.

AI Smart Cutout 2.0 este perfect pentru a combina fotografii și a adăuga elemente distractive imaginilor. Utilizatorii pot selecta un obiect din prima imagine, cum ar fi un animal de companie sau o persoană dragă, îl pot salva ca autocolant și apoi îl pot plasa direct în a doua imagine. Noile instrumente AI Best Face și AI Clear Face, care vor fi disponibile mai târziu în cursul anului, sunt concepute pentru a îmbunătăți fotografiile când lucrurile nu merg conform planului. AI Best Face ajustează un selfie de grup, astfel încât un prieten cu ochii închiși să pară că are ochii deschiși, iar AI Clear Face ajută la îmbunătățirea clarității fotografiilor.

Camera principală este alimentată de un senzor Sony LYT-600 de 50 de megapixeli, cu stabilizare optică a imaginii, ideală pentru corectarea fotografiilor tremurate. De asemenea, dispune de algoritmi de fotografie RAW, similari celor din seria OnePlus 12, permițând utilizatorilor să ajusteze și să modifice fotografiile la perfecțiune. OnePlus Nord 4 include și un senzor ultra-wide de 112 grade și 8 megapixeli, precum și o cameră selfie Sony de 16 megapixeli.

Preț și disponibilitate

OnePlus Nord 4 va fi disponibil cu 16 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare în Romania, în primă fază, în două culori: Obsidian Midnight și Oasis Green. Vânzările OnePlus Nord 4 vor începe din 8 august, iar precomenzile vor începe imediat din 16 iulie, prin intermediul www.oppostore.ro dar și al partenerilor autorizați Altex și EMAG. Prețul recomandat de producător este 2.999,99 lei iar OnePlus Nord 4 (16GB + 512GB) este disponibil într-un pachet special de precomandă ce constă în telefon + Căști True Wireless OnePlus Buds 3 Pro + card cadou/voucher/puncte sau alte surprize până la data de 7 August.