Fintech-uri din toată Europa s-au înscris pentru a se alătura ediției din acest an, dar după o analiză atentă, 15 echipe din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Grecia și Cipru au fost selectate pentru a continua competiția care începe miercuri, 29 septembrie și va continua până duminică, 3 octombrie.

Timp de 5 zile, echipele vor lucra de la distanță pentru a construi aplicații pe baza platformei de open banking pusă la dispoziție de fintech-ul românesc Finqware.

Peste 50 de persoane vor realiza pe durata Open Banking Hackathon soluții de open banking pentru persoane fizice, afaceri și companii cu activități în zona IoT.

În cele 5 zile de hackathon, echipele vor acoperi 3 domenii principale:

  • Open Banking pentru business-uri - optimizarea managementului trezoreriei pentru companii; management financiar inteligent pentru IMM-uri; cross border FX hedging pentru companii; scenarii de plăți bulk pentru inițierea plăților.
  • Open Banking pentru persoane fizice - aplicații de gestiune a finanțelor personale; robo-consultanță pentru creșterea sănătății financiare; creșterea incluziunii financiare; soluții de plată de nivel următor.
  • Open Banking pentru IoT - utilizarea dispozitivelor wearable pentru gestionarea proceselor financiare; aplicații software pentru automobile; orașe inteligente.

Cele mai bune 5 echipe vor intra în finală, având șansa de a intra în parteneriate care vor valida proof of concept-ul realizat în cadrul hackathonului, dar și șansa de a câștiga preemiul în valoare de 5.000 de euro cash.

Demo night-ul final și festivitatea de premiere a celor mai bune echipe de la Open Banking Hackathon #3 vor putea fi urmărite aici duminică, pe 3 octombrie, de la ora 16.