Samsung a fost prima companie care a venit cu astfel de funcții pe telefoanele sale flagship Samsung S24. Oppo Reno 12 și Reno 12 Pro sunt primele telefoane cu AI ale companiei și au prețuri mai mici și astfel funcțiile AI devin mai accesibile unui număr mai mare de oameni.

Oppo Reno 12 are un preț de 499 de euro - dipsonibil de la sfârșitul lunii iunie la toți partenerii autorizați, însă, începând cu 19 iunie, se poate comanda la precomandă din magazinul oficial OPPO Romania - www.oppostore.ro.

Oppo Reno 12 Pro se vinde cu 599 de euro - disponibil începând cu 19 iunie la toți partenerii autorizați: Altex, Digi, Emag, Flanco, Orange, Vodafone și pe www.oppostore.ro.

Alături de aceste două telefoane, compania a mai lansat ceasul Oppo Watch X și căștile Enco X3i și Enco Air4 Pro.

Funcții AI

Reno12 și Reno12 Pro introduc un set de funcții GenAI care acoperă utilizările de zi cu zi. Cu noua funcție AI Eraser actualizată, utilizatorii pot elimina trecătorii sau obiectele deranjante din fotografii, datorită capacității funcției de a identifica persoanele și obiectele nedorite.

Ambele telefoane vin, de asemenea, cu două funcții AI concepute special pentru a îmbunătăți fotografiile de grup. AI Clear Face oferă tuturor persoanelor dintr-o fotografie de grup un retuș de înaltă definiție, restaurând detalii precum conturul feței, părul și sprâncenele, pentru a asigura claritatea excepțională chiar și pentru cei aflați mai departe de cameră. AI Best Face poate identifica automat persoanele din fotografii cu ochii închiși și folosește tehnologia AI avansată pentru a deschide ochii acestora, astfel încât nicio fotografie de grup să nu fie compromisă.

Pentru posibilități și mai imaginative, AI Studio poate crea avatare digitale sau stiluri de portrete artistice folosind o singură fotografie. Utilizatorii se pot reimagina ca cowboy, vedete într-un manga cyberpunk sau în multe alte stiluri, valorificând capacitățile GenAI.

Pe lângă îmbunătățirile foto, Reno12 și Reno12 Pro valorifică puterea AI pentru a aduce o eficiență și creativitate suplimentară. Construite pe modelul lingvistic de mari dimensiuni Google Gemini (LLM), AI Toolbox este o nouă adăugire la bara laterală inteligentă, cu funcții precum AI Write, AI Speak și AI Summary, care utilizează capacități puternice de recunoaștere pentru a înțelege conținutul afișat pe ecran și pentru a recomanda funcții AI corespunzătoare, cum ar fi generarea rapidă de conținut pentru rețelele sociale sau rezumate pentru articole lungi.

În aplicația de înregistrare, utilizatorii pot folosi acum noul instrument AI Recording Summary pentru a extrage inteligent rezumate textuale dintr-o înregistrare vocală și pentru a le organiza în note, cu informații precum liste de sarcini, ore, locații și alte detalii evidențiate și formate pentru o lizibilitate îmbunătățită.

Design și funcționalități Oppo Reno 12 și Reno 12 Pro

Atât Reno12, cât și Reno12 Pro vin cu un ecran OLED de 6,7 inci, 120Hz, oferind în același timp protecție pentru ochi împotriva luminii albastre la nivel hardware. De asemenea, are tehnologia Splash Touch de la OPPO, o soluție proprietară care permite funcționarea corectă a ecranului chiar și atunci când ecranul sau mâinile utilizatorului sunt ude.

Pentru a proteja ecranul, Reno12 este primul din lume care se bazează pe Corning Gorilla Glass 7i. Reno12 Pro, pe de altă parte, dispune de Corning Gorilla Glass Victus 2 – cel mai rezistent geam de protecție care a apărut vreodată în seria Reno, oferind o rezistență ultra-flagship la impacturi, căderi, îndoituri și zgârieturi. Cu un rating IP65, ambele modele oferă o rezistență bună la praf și apă, în timp ce componentele critice ale telefonului, inclusiv deschiderile, difuzoarele, portul USB-C și tava pentru cartela SIM, au fost întărite pentru a face telefoanele și mai rezistente la apă.

Echipată cu un senzor Sony LYT-600 care dispune de autofocus și stabilizare optică (OIS), camera principală a modelelor Reno12 și Reno12 Pro oferă focalizare mai rapidă și mai stabilă pentru fotografii mai clare. Ambele modele includ un Mod Portret cu zoom de până la 2x, pentru realizare ușoară a portretelor, bogate în efecte bokeh.

Reno12 Pro duce această experiență profesională de portret și mai departe, având o Cameră Telefoto Portret de 50MP cu zoom optic de 2x și o nouă Cameră Selfie de 50MP cu autofocus și efecte noi de retuș AI pentru portrete în stil selfie.

Ambele telefoane includ un Flash Snapshot îmbunătățit, care ajustează procesul de expunere al camerei mai agil, permițând fotografiilor să capteze efecte de iluminare mai realiste și tonuri de piele naturale. De asemenea, sunt disponibile înregistrări video 4K la 30fps atât pe camerele din spate, cât și pe cele frontale.

Reno12 și Reno12 Pro sunt primele telefoane care folosesc procesorul MediaTek Dimensity 7300-Energy pe 4nm. Creată de MediaTek în colaborare cu OPPO pentru a oferi o eficiență energetică mai mare, noua platformă octa-core constă din patru nuclee de performanță A78 și patru nuclee de eficiență A55. Folosind modele AI pentru a identifica scenariul actual al utilizatorului, CPU-Vita actualizat al Trinity Engine poate aloca cu precizie resursele SoC, realizând un consum de energie mai scăzut în timp ce asigură stabilitatea și fluiditatea sistemului.

Procesorul RAM-Vita îmbunătățește utilizarea RAM pentru a accelera viteza de lansare a aplicațiilor și a comutărilor. Acesta poate menține aplicațiile active în fundal timp de 72 de ore fără întreruperi.

De asemenea, procesorul ROM-Vita actualizat efectuează acum compresie fără pierderi pe aplicațiile folosite rar și gestionează fișierele duplicate pentru a reduce utilizarea inutilă a spațiului de stocare, rezultând în spațiu de stocare crescut pentru fișierele utilizatorului și viteze mai rapide de citire/scriere a memoriei.

Cu suport pentru OPPO’s 80W SUPERVOOCTM Flash Charge pe ambele modele, această baterie poate fi încărcată de la 1% la 49% în doar 18 minute, iar pentru o încărcare completă de 100% sunt necesare doar 46 de minute. Dar încărcătorul nu este în cutie, ci trebuie cumpărat separat.

Pe modelele Reno12 și Reno12 Pro, ajunge cea mai recentă generație a tehnologiei proprietare AI LinkBoost de la OPPO. Constând din nouă antene individuale dispuse într-o arhitectură de 360°, AI LinkBoost poate îmbunătăți recepția semnalului și optimiza selectarea rețelei folosind un model AI la nivel de sistem pentru a efectua comutări rapide de rețea bazate pe mediul de rețea al utilizatorului.

Aceasta include îmbunătățirea latenței rețelei în zone cu semnal slab sau rețele aglomerate, facilitarea tranziției fără întreruperi între WiFi și rețeaua celulară și accelerarea vitezei de recuperare a semnalului la ieșirea din lifturi sau subsoluri.

Pentru situații precum zborul, deplasarea cu metroul sau drumețiile montane unde acoperirea rețelei mobile nu este disponibilă, OPPO introduce BeaconLink pe Reno12 și Reno12 Pro. Folosind protocoale de comunicație proprietare, BeaconLink îmbunătățește transmisia Bluetooth pentru a permite comunicații pe o distanță de până la 200 de metri, făcând posibilă efectuarea apelurilor vocale unu-la-unu în situații de urgență, fără a fi nevoie de acoperire de rețea.