Clienții Orange din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi pot accesa internetul viitorului dacă au dispozitive compatibile cu rețeaua 5G.

Rețeaua oferă viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, capabile să furnizeze utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de serviciul de internet prin fibră optică, susțin reprezentanții companiei.

5G aduce nu doar viteze superioare tehnologiilor existente, ci şi latenţe reduse. Acestea se traduc printr-un timp de răspuns al reţelei extrem de scăzut, de nivelul milisecundelor si fac posibilă apariţia maşinilor autonome, ce pot comunica între ele în timp real, sau transmisiunea unui concert live prin intermediul ochelarilor VR.

Pentru a pune în valoare experienţa 5G, Orange propune utilizatorilor din România un pachet special de servicii şi dispozitive 5G. Acesta include acces la 5G, trafic de internet nelimitat, 9.33 GB în roaming SEE pe mobil, apeluri de voce şi SMS-uri nelimitate naţional şi în roaming SEE.

La acestea se adaugă acces la conţinut prin serviciul de muzică Deezer şi pachetul de TV mobil Family HD Go, întreg pachetul fiind disponibil pentru 25 de euro pe lună.

În plus, telefonul flagship Samsung Galaxy S10 5G, primul telefon Samsung 5G lansat în România, este disponibil exclusiv la Orange, în rate lunare de 47 euro.

În acelaşi pachet, clienţii pot beneficia gratuit de conectivitate sporită cu serviciul Number Share, pe care Orange îl lansează în premieră în România alături de ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE.

Serviciul Number Share permite clienţilor să folosească acelaşi număr de telefon pe mai multe dispozitive, fără a necesita conexiune Bluetooth sau Wi-Fi. Astfel, ei dispun de o flexibilitate considerabilă în a-şi alege dispozitivul de pe care comunică: smartphone sau smartwatch.

Prin intermediul acestora, clienţii pot accesa agenda de contacte, pot iniţia şi primi apeluri sau pot folosi datele mobile direct de pe ceas, total independent de smartphone.

Ceasul Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE este disponibil exclusiv în oferta Orange, cu o rată lunară de 14 euro, achiziţionat împreună cu telefonul Samsung Galaxy S10 5G. De asemenea, acest serviciu poate fi activat împreună cu orice abonament Orange pentru persoane fizice, la un preţ de 2 euro pe lună.

Serviciul Number Share se adaugă altor inovații disponibile doar în rețeaua Orange: serviciul eSIM, ce permite clienţilor să se conecteze la rețeaua mobilă Orange fără a mai avea nevoie de o cartelă SIM fizică şi serviciul HD Voice Plus ce îmbunătățește considerabil calitatea convorbirilor.

“Prin lansarea 5G de astăzi facem un pas important spre următoarea generație de rețele mobile și de servicii ale viitorului. Astfel, oferim clienților noștri cea mai mare viteză 5G din România și, în exclusivitate, servicii de top - Number Share, eSIM şi HD Voice Plus, ce aduc o experiență de conectivitate completă.” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.