Nhood (companie deținută de Asociația Familială Mulliez - AFM - din Franța) are menirea de a oferi servicii integrate de consultanță imobiliară și de a asigura întreaga paletă de servicii proprietarilor de active ai AFM. Mai mult, compania are deschidere și către alți proprietari de active, din afara ecosistemului AFM, interesați de servicii de calitate.
Compania este prezentă în 11 țări din Europa și Africa. Pe plan local, Nhood este mandatată de Ceetrus, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din UE, să administreze portofoliul de 20 de centre comerciale Auchan la nivel național, precum și să continue dezvoltarea celui mai amplu proiect de regenerare urbană din România – Cartier Coresi, din Brașov.
Un oraș în 15 minute pornind de la un cartier
În România, unul dintre cele mai cunoscute proiecte administrate de Nhood este Cartierul Coresi din Brașov, cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România. Aici, Nhood a realizat conceptul de urbanism “orașul sfertului de oră”/
“Pentru noi, un oraș smart înseamnă un oraș centrat pe nevoile și aspirațiile oamenilor. Imaginați-vă cum ar fi să ajungeți în aproape 15 minute pe jos sau cu bicicleta la locul de muncă, școală, magazin, sau la sala de sport”, explică Ramona Grozăvescu.
“Noi am preluat și adaptat acest concept, lăsând în urmă ideea ”cartierelor dormitor” (cartiere cu o alimentară și o școală) pentru a face loc orașului sfertului de oră. Pentru activitățile copiilor, muncă, sport, servicii medicale și de divertisment, locuitorii din Cartier Coresi nu trebuie să traverseze de multe ori orașul sau să parcurgă zilnic zeci de kilometri pe străzi aglomerate şi poluate”, mai spune reprezentanta Nhood.
Conceptul de oraș de 15 minute a fost lansat de Carlos Moreno, profesor la Universitatea Sorbona, pentru Paris și implementat de primarul orașului, Anne Hidalgo. “Acest trend poate fi cu ușurință aplicat în vechile cartiere ce au potențial de ar fi revitalizate: o veche fabrică în sală de spectacole sau centru sportiv, un teren viran într-un loc de joacă”, explică experta Nhood.
“Cartier Coresi reprezintă primul demers de reînnoire urbană și remodelare a unei zone industriale aflate în zona de nord a oraşului. Acolo am dezvoltat un proiect integrat de revalorizare a fostei platforme industriale Tractorul. În analiza privind dezvoltarea proiectului, am ținut cont în primul rând de impactul proiectului asupra mediului şi reutilizarea urbană a terenului. Cartier Coresi integrează patru funcționalități: centrul comercial – Coresi Shopping Resort, rezidențial – Coresi Avantgarden, dezvoltat alături de Kasper Development), office – Coresi Business Campus dezvoltat alături de Ascenta, și hotelul Qosmo, inaugurat în iulie 2021 și operat de către Kronwell”, spune aceasta.
Astfel, prin prezența acestor facilități în apropiere, se reduce traficul și deplasarea, astfel încât poluarea aerului se reduce substanțial.