Oupio este o boxă bluetooth și o lampă inteligentă în același timp. Oupio poate fi conectată la 5 dispozitive în același timp pentru audio și poate fi folosită și ca lampă pe noptiera de pe marginea patului sau în sufragerie. Diametrul Oupio este de 22 de centimetri.

Proiectul de pe Indiegogo poate fi vizualizat aici.

Lumina produsă de Oupio poate fi modificată pentru a fi mai intensă, mai albă sau mai galbenă, pentru a ușura tranziția spre somn. Știm că lumina care conține prea mult albastru obosește ochii înainte de culcare.

Oupio poate fi controlat prin interfața touch de pe suprafața sa sau printr-o aplicație care urmează a fi dezvoltată. Greutatea boxei este de 3 kilograme.

Oupio este creația lui Vlad Iorgulescu, un arhitect specializat pe design industrial care s-a dezvoltat ulterior în direcția designului de produs. El a dezvoltat un produs de trei tipuri, pentru că boxa poate avea elemente de plută, frasin sau stejar.

În campania de crowdfunding de pe Indiegogo Oupio costă 329 de dolari, redusă de la 600 de dolari. O serie limitată ajunge și la 700 de dolari. Promisiunea campaniei e ca producția să înceapă în iunie 2020, după care să urmeze și livrarea, așadar va exista măcar un an până la livrare.

Poți citi povestea lui Vlad Iorgulescu și a dezvoltării Oupio în acest articol scris acum un an pe start-up.ro.