Startup-ul a fost fondat de Flavius Pleșu și Vadim Gordaș, iar investiția a venit de la Forward Partners. Fondurile se vor duce către extinderea europeană, dar și în Orientul Mijlociu.

OutThink a fost fondat în 2015 și ajută companiile mari să identifice și să înțeleagă riscul uman care poate duce la scurgeri de date. Practic, atunci când angajații sunt neatenți și informațiile sensibile din companie pot scăpa în sălbăticia internetului.

Printre cei mai mari clienți se numără Abu Dhabi Islamic Bank, Vodafone, Bunzl sau Holland & Barrett. De asemenea, compania vrea să crească numărul de angajați de la 15 la 40 până la finalul anului. O investiție Series A e dorită până la finalul lui 2020.

„Compania s-a născut din frustrare. Eram Chief Information Officers la companii mari și globale și ne uitam la cauzele problemelor informatice, care, cu toți banii investiți în tehnologie și metode tradiționale de awareness, în cele din urmă tot oamenii erau de vină. Mi-am dat seama că training-ul tradițional nu funcționează. Așa am dezvoltat OutThink”, spune Flavius Pleșu pentru uktech.news.

Alți investitori pe lângă Forward Partners includ Paramount Computer Systems, cel mai mare reseller de cybersecurity din Orientul Mijlociu și Subatomic Analytics, care aduce expertiză în data science.