Căștile au un driver dinamic nou dezvoltat de 40 mm, cu o diafragmă cu margine liberă a domului și zona de margine compusă din diferite materiale multistrat, care oferă rezistență și flexibilitate optime, asigură un sunet clar și un bas profund cu distorsiuni minime.

Pe de altă parte, camera de control acustic controlează cu precizie fluxul de aer pentru a îmbunătăți performanța driverului pentru un bas precis și o expresie spațială bogată. În plus, utilizarea condensatoarelor multistrat din polimer cu peliculă subțire — o tehnologie folosită în amplificatoarele audio de înaltă calitate de la Technics — facilitează un curent stabil prin circuitele audio, care limitează distorsiunile și generează sunet de înaltă calitate.

În plus, EAH-A800 oferă calitate audio de înaltă rezoluție cu tehnologia Bluetooth și LDAC*3, oferind o gamă largă de sunet dinamic, cu răspuns rapid și înaltă definiție.

Un număr total de opt microfoane plasate atât în dreapta cât și în stânga joacă un rol important în susținerea unei conversații mai confortabile și naturale. Patru microfoane MEMS funcționează simultan pentru a vă capta vocea cu o precizie superioară. Alte patru microfoane pentru tehnologia de formare a fasciculului cu reducere a zgomotului se activează simultan din ambele părți pentru a reduce zgomotul din jur și pentru a-ți capta vocea tridimensional. În plus, anularea zgomotului este activată în timpul apelurilor. Tehnologia de procesare a semnalului analizează semnalul vocal și suprimă zgomotul din jur, astfel încât vocea dumneavoastră să fie transmisă mai clar.

Vântul este un factor care poate afecta negativ calitatea apelurilor. Pentru a asigura o claritate excelentă a apelurilor în orice mediu, Technics și-a schimbat abordarea asupra proiectării microfonului pentru a minimiza zgomotul vântului. Căștile EAH-A800 folosesc un microfon Feed-Forward cu găuri mici, plasat adânc în interiorul unității pentru a îmbunătăți rezistența aerului și a minimiza vibrațiile cauzate de vânt. EAH-A800 sunt, de asemenea, echipate cu mai multe incinte pentru a limita vibrațiile aerului. Între timp, microfonul principal pentru voce a fost proiectat având un material diferit tip plasă în față și în spate pentru a putea controla vibrațiile, iar capacul de pe microfonul secundar previne expunerea acestuia directă la vânt.

Tehnologia duală hibridă de anulare a zgomotului combină două perechi de funcții de anulare a zgomotului — un filtru analog și un microfon Feed-Back și un microfon Feed-Forward și un filtru digital. În acest fel, zgomotul atât din interiorul cât și din exteriorul căștilor poate fi minimizat.

Căștile EAH-A800 dețin două moduri: Natural Ambient Mode, care permite utilizatorului să acorde atenție zgomotului din jur în timp ce ascultă muzică sau efectuează apeluri și Attention Mode, în care utilizatorii pot asculta anunțurile de la aeroport sau din gară sau să vorbească cu familiile lor acasă, totul în timp ce ascultă muzică. Modul Natural Ambient captează în mod cuprinzător vocile și alte sunete din jur, ceea ce duce la un sunet mai natural, asemănător cu situația în care nu purtați deloc căști. În acest mod se captează o gamă largă de sunete, de la frecvențe joase până la înalte. Attention Mode reduce zgomotul extern nedorit pentru a facilita auzirea vocilor oamenilor.

Asocierea multipunct vă permite să fiți conectat la două dispozitive Bluetooth în același timp. De exemplu, dacă vă alăturați unei conferințe video pe laptop, dar trebuie să discutați o problemă cu altcineva la telefon, puteți începe să vorbiți la telefon pur și simplu atingând butonul de apel. Durata lungă de viață a bateriei, la nivel de top în industrie, oferă aproximativ 50 de ore de timp de ascultare a muzicii / 30 de ore de convorbire.

EAH-A800 au fost proiectat pentru a asigura o purtare confortabilă. Elementele 3D care vin peste ureche au un design curbat pentru a aplica o presiune uniformă pe întreaga ureche. Pernițele pentru urechi folosesc un material din spumă cu memorie pentru a distribui presiunea și pentru a asigura o purtare sigură. Diametrul interior al perniței de ureche a fost mărit pentru a se potrivi în jurul urechii și totuși căștile în sine pot fi depozitate într-o husă compactă. În același timp, un arc așezat de-a lungul benzii până la coroană optimizează presiunea pe întregul cap.