LZ2000 folosește senzori avansați pentru a detecta temperatura de culoare a luminii din cameră și ajustează parametrii imaginii într-un mod nuanțat pentru a oferi o experiență mai naturală atunci când, de exemplu, vizionați în timpul nopții.

Această nouă caracteristică se bazează pe modul Auto AI al Panasonic, introdus anul trecut, care folosește inteligența artificială pentru a identifica în timp real conținutul redat pentru a putea optimiza automat atât calitatea imaginii, cât și a sunetului, pentru acel tip de conținut. Noul senzor funcționează împreună cu procesorul HCX Pro AI pentru a ajusta fiecare ton individual în cel mai realist mod, pe baza luminii ambientale, oferind astfel o experiență de vizionare pe timp de noapte mult mai confortabilă. Procesorul HCX Pro AI funcționează într-un mod foarte inteligent și nuanțat, păstrând acuratețea culorilor cu care ochiul uman este familiarizat, precum tonurile culorii pielii, astfel încât să asigure o imagine naturală.

Toate cele trei dimensiuni folosesc cea mai recentă configurație „Master OLED Pro” din generația 2022, care a fost personalizată de Panasonic pentru a oferi și mai multă luminozitate prin îmbunătățirea procesării imaginii. Rezultatul este o nouă creștere a luminozității la nivel mediu, oferind mai multe informații din HDR și o acuratețe îmbunătățită în reproducerea detaliilor în zonele mai luminoase.

LZ2000 acceptă o gamă foarte largă de formate HDR, inclusiv Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive și HLG Photo, formatul de imagine statică care aduce fotografia în lumea HDR.

LZ2000 introduce sunet direcțional pe lângă pachetul audio 360° Soundscape all-in-one de la Panasonic, capabil să ofere experiențe audio captivante Dolby Atmos. Multiplele grupuri de difuzoare încorporate cu orientare în sus, lateral și frontal produc o ambianță sonoră spațială cu conținut Dolby Atmos.

Panasonic a fost primul brand de televizoare care a introdus difuzoare încorporate orientate în sus și lateral, iar în acest an Panasonic a revizuit complet difuzoarele frontale, înlocuindu-le cu o matrice de difuzoare (difuzoare multiple poziționate liniar) care se desfășoară pe toată lungimea televizorului în spatele grilei difuzorului frontal.

Aceste matrice de difuzoare oferă o serie de avantaje, inclusiv o ambianță sonoră mai largă și, de asemenea, un sunet mai precis și clar – în plus, permit și sunet direcțional. Folosind o interfață grafică foarte intuitivă și ușor de utilizat, LZ2000 face posibilă reglarea volumului relativ al sunetului în diferite părți ale camerei. Sunt disponibile trei moduri: modul „Pinpoint” care permite sunetului să fie direcționat către un anumit punct; Modul „Area”, care vă permite să orientați sunetul către un grup de persoane dintr-o anumită zonă a camerei; și un mod „Spot” care mărește volumul într-un anumit loc, în timp ce ceilalți spectatori pot auzi în continuare sunetul la nivel normal.

Sunetul direcțional aduce noi beneficii de utilizare. Părinții cu copii mici care dorm într-o cameră alăturată pot direcționa sunetul departe de ei, astfel încât copiii să poată dormi liniștiți, permițând în același timp părinților să se bucure de un sunet grozav. O altă aplicație practică este posibilitatea de a crește volumul pentru un spectator cu probleme de auz, menținându-l la nivel obișnuit pentru ceilalți.

Panasonic LZ2000 oferă și mai multe îmbunătățiri pentru numărul tot mai mare de jucători care aleg televizoarele Panasonic ca monitor de gaming preferat.

O nouă caracteristică numită „Game Control Board” colectează toate setările și informațiile relevante ale jocului într-un singur loc și le prezintă suprapuse peste imaginea jocului – astfel încât să nu mai fie nevoie să întrerupeți jocul pentru a le accesa.

Modulul Game Control oferă acces în timp real la următoarele caracteristici și informații cheie:

Information – această opțiune afișează toate informațiile care provin din jocul sursă, cum ar fi rata cadrelor, metadatele HDR și datele de sub-eșantionare cromatică.

Dark Visibility Enhancer – permite jucătorului să ajusteze granular porțiunea aproape neagră a scenelor întunecate, ceea ce îi permite să vizualizeze traseul sau să detecteze inamicii care se ascund în umbră.

HDR Tonemap – aceasta arată setările actuale de mapare a tonurilor HDR, care includ „Off” (consola de jocuri gestionează maparea tonurilor); „On” (televizorul gestionează maparea tonurilor) sau „Dynamic” (televizorul analizează cadrele primite în timp real și produce o mapare dinamică a tonurilor pe baza fiecărei scene, chiar și atunci când sursa este o imagine HDR statică).

Input Lag and VRR – permite afișarea și ajustarea parametrilor Input Lag și VRR.

Viewing Mode – permite jucătorului să schimbe în timp real modul de vizionare și să vadă imediat efectul pentru a selecta modul pe care îl preferă.

Alte caracteristici noi includ “SPD Auto Game Mode”, detectarea automată a GPU-urilor NVIDIA compatibile cu HDMI2.1 4K HFR/VRR (de exemplu, RTX30–), permițând LZ2000 să optimizeze automat atât întârzierea de intrare (input lag), cât și setările VRR pentru a oferi o performanță perfectă a jocului.

Panasonic a redus și mai mult întârzierea de intrare pentru jocurile pe 60 Hz, care sunt compatibile cu majoritatea consolelor de jocuri, prin noul mod „60Hz Refresh Mode’”.

Încă de la început, LZ2000 va fi compatibil cu funcții cheie HDMI2.1, cum ar fi High Frame Rate (HFR) și, de asemenea, Variable Refresh Rate (VRR) la 120Hz cu rezoluție completă 4K.

LZ2000 dispune de cea mai recentă versiune a sistemului de operare smart TV OS de la Panasonic, My Home Screen 7.0, care este compatibil cu toate serviciile importante de streaming video. LZ2000 este compatibil cu majoritatea asistenților vocali, permițând utilizatorilor să opereze anumite funcții importante ale televizorului folosind doar vocea.