Există un deficit uriaș de locuri de parcări în cartierul Mărăști, Cluj-Napoca, iar șoferii rezidenți - deseori - blochează trotuare, colțuri de străzi sau alte locuri private, pentru a-și parca mașinile peste noapte.

În curând, aceștia vor putea să își parcheze autoturismele la câteva minute distanță de blocul în care locuiesc, într-un loc sigur, cu control acces și la un preț avantajos. Plata și accesul se vor putea face prin aplicația yeParking.

Conceptul, denumit Off-Street Parking, deja folosit cu succes în multe orașe europene, are rolul de a ajuta la decongestionarea străzilor adiacente, prin implicarea activă a centrelor business în comunitate.

Proiectul, primul de acest fel în țara noastră, este momentan unul pilot, dar ar putea fi implementat în numeroase centre de business din țară, ale căror parcări stau goale peste noapte.

Avantajele sunt multiple, pentru ambele părți: șoferii scapă de stresul găsirii unui loc de parcare și al siguranței automobilului, iar administratorii clădirilor pot încasa - anual - venituri suplimentare, generând astfel confort pentru întreaga zonă.

În prima etapă, administratorii Cluj Business Campus, va distribui comunității 5% din capacitatea de parcare, urmând ca, în funcție de volumul de cereri, capacitatea să poată fi suplimentată. Parcarea va putea fi accesibilă doar pe timp de noapte, în timpul zilei aceasta fiind rezervată companiilor.