Părinții pot descărca aplicația Parentool pe orice smartphone (iOS sau Android) și o pot folosi gratuit timp de 30 de zile.

După ce au instalat aplicația, au posibilitatea de a adresa direct, în privat, întrebările pe care le au sau pot citi materialele puse la dispoziție în aplicație.

Părinții au acces la medici pediatri, nutriționiști, dermatologi, dar și la psihologi și psihoterapeuți.

Temele abordate în conținutul din aplicație sunt atât de creșterea copilului, nutriție, somn, cât și pentru sănătatea mintală a mamei și bunăstarea cuplului.

‘’Parentool a pornit din dorința de a contribui la creșterea unei generații în care accentul să cadă și pe sănătatea mintală. Credem cu tărie că părinții reprezintă piesa de domino de la care pornește speranța unui viitor mai bun. Știm că poate fi extrem de copleșitor să intre în rolul de părinte fără niciun fel de ghid care să le fie aproape. Prin Parentool ne propunem să fim acel ghid. Să le oferim informațiile, oamenii și resursele de care au nevoie pentru a lua cele mai bune decizii în creșterea copiilor.’’ a menționat Petruța Țuligă, fondatoarea Parentool.

Parentool este câștigătoarea competiției naționale Social Impact Award și a fost nominalizată la categoria Cel mai bun impact în cadrul World Summit Award din Viena. La realizarea aplicației, au contribuit atât părinți, cât și psihologi și medici din diverse domenii precum și consultanți de afaceri. Până în prezent, acest proiect s-a autofinanțat din resursele fondatorilor.