Chromosome Dynamics, înființată în anul 2020, are ca obiect principal de activitate dezvoltarea de Machine Learning (ML) și Artificial Intelligence (AI) cu impact direct asupra dezvoltării sectorului agro din România. Compania s-a listat pe 5 mai 2022 pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

”În prezent lucrăm la conturarea mai multor proiecte de AI, o parte din ele fiind în ultimul stadiu de dezvoltare, iar altele vor fi lansate în Q3 2022. Deși compania noastră își orientează atenția spre extinderea ariei de expertiză, proiectele actuale au un impact direct asupra sectorului agricol. Ne dorin să abordăm - prin instrumentele noastre de Machine Learning și Artificial Intelligence - cele mai importante aspecte ce stau în calea agriculturii responsabile și de succes. Credem că viziunea și produsele CHRD, împreună cu instrumentele și experiența AgriCloud pot aduce beneficii semnificative atât fermierilor români și de peste hotare, cât și în ceea ce privește relația B2B, înspre generarea de soluții high-tech și susținerea reciprocă într-un domeniu care necesită inovație continuă și tehnologizare rapidă.”, a declarat Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

AgriCloud, companie înființată în anul 2017, este un start-up specializat în furnizarea de soluții IoT (Internet of Things) pentru agricultura de precizie, care pune la dispoziție fermierilor instrumente de monitorizare completă a terenurilor agricole prin intermediul senzorilor, roboților și camerelor multispectrale.

”Ne dorim ca acest parteneriat strategic să susțină și să promoveze deopotrivă ambele părți implicate și vom urmări integrarea a cât mai multe practici de cross-selling în portofoliile noastre. Scopul este acela de a avantaja atât clienții, prin pachete complete de instrumente pentru investiții minime, cât și de a aduce în atenția unui număr cât mai mare de fermieri din două portofolii de clienți, cele mai complexe produse din zona agri-tech”, a declarat Marcel Ionescu, CEO AgriCloud.

CHRD va folosi tehnologiile integrative AgriCloud în proiectele actuale și viitoare, pentru a accelera dezvoltarea de instrumente și soluții de ultimă generație, livrate fermierilor români care doresc practicarea agriculturii responsabile.