Ca parte a acestui parteneriat, Coface va pune la dispoziția ASE, Master Finanțe Corporative din cadrul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori, rapoarte de analiză financiară completă pentru diferite companii, cu ajutorul platformei InfoQuick.

Rolul Coface va fi de a oferi acces la platforma InfoQuick, informații și date financiare cu aplicabilitate în procesul educațional. Scopul parteneriatului este de a oferi viitoarei generații de specialiști în finanțe cadrul necesar dezvoltării de abilități conforme realităților din mediul de afaceri.

Cu ajutorul rapoartelor, profesorii vor putea aplica împreună cu studenții conceptele teoretice pe 1.000 de companii reale. Rapoartele oferite de Coface includ analiza indicatorilor financiari relevanți pentru ultimele 5 exerciții financiare. Astfel, peste 40 de indicatori surprind evoluția firmelor analizate din perspectiva lichidității, profitabilității și solvabilității prin comparație cu media sectorială.

”Cunoștințele teoretice devin valoroase numai pe baza informațiilor, a contactului direct cu mediul de afaceri și a experienței concrete, împărtășite viitorilor absolvenți de către reprezentanții marilor companii de pe piața forței de muncă din România”, a declarat prof.univ.dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din București.

”În baza acestei colaborări, Coface poate contribui în mod direct la susținerea viitoarei generații de economiști în dezvoltarea profesională adaptată economiei actuale. Credem în parteneriatele cu sistemul de învățământ și vom continua să susținem astfel de proiecte comune”, a declarat Eugen Anicescu, Country Manager Coface România.

InfoQuick este o platformă dezvoltată de Coface România, care pune la dispoziția utilizatorilor datele financiare extinse pentru a aprecia corect evoluția și poziția financiară a unui partener de afaceri. Rapoartele InfoQuick oferă informații precum evoluția bilanțului, a contului de profit și pierdere, a stocurilor și a creanțelor, realizând astfel o analiză completă asupra firmei partenere.

70 de ani de experiență și cea mai rafinată rețea au transformat Coface într-o referință în domeniul asigurărilor de credit, a gestionării riscurilor și a economiei globale.

Cu ambiția de a transforma Coface în cel mai agil partener mondial în domeniul asigurărilor de credite comerciale, experții lucrează în centrul economiei mondiale, sprijinind 50.000 de clienți să construiască afaceri de succes, în creștere și dinamice.

Serviciile și soluțiile grupului protejează și ajută companiile să ia decizii de creditare pentru îmbunătățirea capacității de a vinde atât pe piețele interne, cât și pe piețele de export. În 2018, Coface a avut aproximativ 4.100 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro.