Partenerii Visa vor putea beneficia de platforma Vipps pentru a-și dezvolta propriile portofele digitale și pentru a oferi clienților noi modalități de a plăti și de a fi plătiți, precum și de gestionare a banilor.

Contextul generat de pandemia Covid-19 a dus la creșterea cererii de soluții digitale sigure la nivel global, consumatorii și companiile apelând mai mult ca oricând la plățile digitale pentru a-și gestiona cheltuielile zilnice.

În Europa, peste 75% din plățile realizate cu carduri Visa sunt contactless, iar în iunie 2020 plățile online s-au majorat cu peste 20% față de anul anterior în paisprezece țări europene.

“Parteneriatul nostru cu Vipps va permite băncilor partenere din toată Europa să dezvolte și să creeze produse și portofele digitale ușor de utilizat, satisfăcând cererea tot mai mare de plăți contactless, online și mobile”, a declarat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa.

Vipps este o aplicație de plăți norvegiană care permite consumatorilor să trimită, să plătească și să primească bani printr-o simplă apăsare de buton. De la lansarea sa în 2015, a ajuns la o acoperire a pieței de 85%, având 3,7 milioane de utilizatori în Norvegia. În ultimul an, Vipps a înregistrat o creștere de 145% a tranzacțiilor în Norvegia.