Studiul analizează ce sprijin au antreprenorii în procesul de a construi afaceri, cum gestionează epuizarea și cum percep motivația. Rezultatele complete ale studiului vor fi discutate și publicate în premieră la evenimentul Mind Your Business pe 11 septembrie, la Nayam Events în București.

  • Dacă vrei să contribui la acest studiu, te rugăm să ne lași o adresă de mail pe care o folosești în mod uzual și noi îți vom trimite chestionarul acolo.

Aici ne poți lăsa adresa de mail și noi revenim cu chestionarul pentru tine.

Nu durează mult să-l completezi. Promitem. Iar contribuția ta ne ajută să avem o imagine mai clară despre cum se simt antreprenorii și ce putem face, în ecosistem, ca să contribuim la un mediu sigur și orientat spre dezvoltare.

Dintre întrebările din chestionar:
  • Gândindu-vă per total la afacerea pe care o dețineți, care este starea de spirit dominantă/ cum vă simțiți?
  • Cât de bine considerați că reușiți să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră fizică?
  • Cât de bine considerați că reușiți să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră mintală și să vă mențineți starea de bine?
  • Gândindu-vă la echipa dumneavoastră/ la personal, care este starea de spirit dominantă/ cum vă simțiți?
  • Care sunt cei mai mari generatori de presiune/ stres pentru dumneavoastră?
  • Cum treceți, în general, peste momentele mai dificile/ ce solutii adoptați atunci când apar anumite tensiuni?
  • Ce anume vă motivează să continuati să fiți antreprenor/ care sunt principalele motive care stau la baza acestei alegeri?
  • În ce măsură considerati că reușiți să vă deconectați de muncă atunci când plecați/ suntetț în vacanță?

De ce am pornit acest studiu?

Wellbeing-ul mintal în România nu mai este de mult doar un capriciu al celor din anumite cercuri sociale. Discuțiile despre sănătate mintală, burnout, depresie și echilibru emoțional au ajuns în casele cât mai multor români, prin podcast-uri, cărți, evenimente, chiar și prin accesul oferit de angajatori la resurse de wellbeing.

Wellbeing-ul la nivel personal își găsește sprijin în rândul câtorva companii care au înțeles importanța subiectului și le oferă angajaților facilități în zona sănătății mintale.

Subiectul wellbeing-ului mintal este din ce în ce mai des întâlnit, dar destul de greu de structurat ca o imagine de ansamblu.

De aceea, ne propunem să facem un barometru al sănătății mintale în rândul antreprenorilor din România, primul studiu de acest fel, și să dezbatem cum se resimte echilibrul emoțional în rândul celor care mișcă economia României.

Pentru că de la ei pornește totul: un antreprenor cu o sănătate mintală echilibrată va construi companii cu valori orientate tot spre wellbeing mintal.

MIND Your Business este evenimentul unde aducem în lumina reflectoarelor rezultatele acestui studiu și unde discutăm cu actori relevanți din România despre wellbeing-ul mintal al antreprenorilor și al echipelor lor.

MIND Your Business - your MIND is the best business you could manage

Ce știm până acum despre antreprenorii din România.

Ce am aflat până acum din discuțiile din interviurile calitative, prima etapă a cercetării noastre.

Aici ne poți lăsa adresa de mail și noi revenim cu chestionarul pentru tine.

Un studiu start-up.ro alături de compania de cercetare Unlock, realizat cu sprijinul Autonom.


  • Unlock este o companie de know-how și cercetare de piață cu capital 100% românesc înființată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand și marketing cultural, centrată pe descoperirea de insight-uri despre oamenii, categorii și branduri care să contribuie la creșterea business-urilor clienților pentru care lucrează.

  • Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este un jucător în top 3, după cifra de afaceri, în sectoarele principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto. Încă de la înființare în 2006, grupul Autonom a crescut anual cu două cifre, ajungând la o CA de peste 146,3 de milioane de euro în 2023. Compania oferă soluții moderne de mobilitate și creștere a business-ului precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, asistență rutieră, servicii de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în peste 30 de orașe din România și Ungaria.