Am anunțat acum câteva luni că Elrond a achziționat Twispay, dar tranzacția trebuia finalizată cu aprobarea BNR. Twispay era deținut de Capital Financial Services care are licență de emitere a monedei electronice, un pas important pentru Elrond să intre pe piața de servicii financiare reglementate.

Conceptul de monedă electronică reprezintă o alternativă digitală pentru banul numerar, menită să automatizeze tranzacțiile financiare în domenii precum plățile și comerțul electronic. Elrond urmărește să extindă utilitatea acestui sistem de transferuri, care este deja reglementat și folosit la scara largă, și să accelereze evoluția sa prin complementarea cu tehnologie blockchain, fapt ce va aduce o transformare în viteza, scalabilitate și cu costuri reduse.

De la anunțul inițial din Octombrie 2021 și până de curând, cele două companii au purtat discuții cu Banca Națională a României, beneficiind de consultanță pe zona financiara si taxe de la Deloitte, precum si de consiliere juridica de la Reff & Associates | Deloitte Legal. După o serie de dezbateri constructive s-au tras concluzii legate de rolul important al tehnologiei blockchain în ceea ce privește evoluția finanțelor, încheind acest dialog cu pronunțarea oficială a Băncii Naționale a României în favoarea achiziției Twispay de către Elrond.

Elrond poate fi astfel într-o poziție favorabilă, menționată și de reprezentanții companiei care spun că sunt „în poziția strategică de a oferi infrastructură sustenabilă pentru un nou sistem de a plăti, care este mai rapid, mai ieftin, transparent și disponibil oamenilor din întreaga lume”.

Practic, Capital Financial Services poate să opereze ca instituție eminentă de monedă electronica în Spațiul Economic European, un aspect important pentru Elrond.

Financial Services S.A. prestează servicii de procesare plăți pentru mai mult de 300 de comercianți online, printre care și Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achiziția include transferul integral al acțiunilor Capital Financial Services Ș.A., care ar putea astfel permite startup-ului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare.

Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, carduri prepaid atașate și procesarea de plăți cu moneda electronică reglementată.

Monedele electronice au fost create ca o alternativă digitală pentru bani, cu scopul de a automatiza tranzacțiile financiare precum plățile sau comerțul electronic. Elrond Network dorește să dea substanță și să îmbunătățească utilitatea acestui cadru, care este deja funcțional și bine reglementat, prin adăugarea unei tehnologii blockchain care este rapidă, scalabilă și are costuri mai mici.

„Elrond are ca obiectiv crarea unei infrastructuri pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent și ușor de accesat de oricine. Suntem în conversație cu toate autoritățile competente, asigurându-ne că operăm în concordanță cu legislația europeană. Transferurile de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transaprență, la orice oră din zi și noapte ar aduce beneficii utilizatorilor, comercianților, dar și instituțiilor financiare”, spune Beniamin mincu, CEO Elrond Network.