"Participarea la BlackHat Europe 2019 ne-a oferit ocazia de a ne prezenta produsul în fata unor specialiști de top la nivel mondial și de a ne poziționa alături de cele mai performante companii din domeniul securității cibernetice", spune Adrian Furtună, CEO Pentest-Tools.

“Încă o companie românească face pași importanți pe piața globală, având clienți majoritar din afara României și participând la Black Hat Europe, conferință rezervată firmelor de vârf din cyber security, cel mai mare eveniment de acest gen din Europa”, adaugă Andrei Pitiș, fondatorul vehiculul de investiții Simple Capital și membru al Boardului Pentest-Tools.

Pentest-Tools.com este un serviciu online care permite utilizatorilor să testeze securitatea site-urilor și a infrastructurii de rețea expuse la internet. Serviciul oferă o colecție de instrumente specializate de testare a securității care pot fi utilizate de proprietarii site-urilor web, de administratori de rețea și sisteme și de experți pentru a-și face propriile evaluări de securitate.

Scopul Pentest-Tools.com este de a simplifica procesul de testare a securității prin oferirea unei interfețe web ușoare pentru instrumente complexe, rapoarte detaliate cu vulnerabilități și recomandări pentru îmbunătățirea securității.

Pentest-Tools.com a fost fondat în 2013 de Adrian Furtună, cu o experiență de peste 10 ani în efectuarea de teste de penetrare și ethical hacking, și a ajuns în 2019 la 12 angajați.

În 2017, Pentest-Tools a câștigat finala Innovation Labs, iar 2018 startup-ul a câștigat premiul “Best Innovation” în cadrul competiției Startup Spotlight, găzduită de How to Web.

Compania este deținută de Adrian Furtună, împreună cu acționarii minoritari Simple Capital și Diana Olar.

Echipa PentestTool s-a remarcat în cadrul programului Innovation Labs din 2017, câștigând atunci marele premiu pentru categoria Security și premiul oferit de Orange. Acela a fost momentul în care au le-au atras atenția celor de la Orange, fiind invitați să intre și în programul Orange Fab.

De la înființarea sa în 1997, Black Hat a crescut de la o singură conferință anuală la Las Vegas la cea mai respectată serie de evenimente de securitate a informațiilor la nivel internațional. Black Hat Briefings and Trainings se desfășoară anual în Statele Unite, Europa și Asia, oferind un loc de întâlnire pentru specialiștii în securitate din toata lumea.