"Este cea mai semnificativă contribuție a unei echipe din București pentru un titlu AAA și suntem cel mai mare sit partener ce a lucrat direct cu echipa din Paris la realizarea jocului Ghost Recon: BreakPoint", spune un reprezentant al Ubisoft.

Românii au lucrat mai bine de doi ani și jumătate la diferite componente ale acestui joc din seria Tom Clancy.

Echipa din țară a realizat toate armele regăsite în joc, inclusiv partea de customizare, a realizat jumătate din lumea din joc și toate misiunile secundare pe care jucătorul le va întâlni.

"Orice faceti în lumea jocului, orice vedeti trebuie să știți că ceva de acolo a fost făcut în București", explică Ioan Manea, producător Ubisoft.

Tot aici au fost realizate și anumite aspecte tehnice, ce țin de motorul grafic precum randarea apei, sistemul de vreme, și tot aici a fost făcută optimizarea jocului pentru PlayStation 4.

O altă componentă foarte importantă a jocului a fost creată de studioul din București, cea de multiplayer. Românii au realizat toată componenta de PvP a Ghost Recon: Breakpoint, de hărți, de moduri de joc și așa mai departe.

"În primul an vom avea trei mari update-uri tematice și fiecare va veni cu content adițional și va fi o colaborare dintre echipa din București și echipa din Paris". Se vor adăuga moduri noi de joc, hărți noi și alte tipuri de conținut pentru a menține jocul viu pentru mai mult timp.

Jocul se lansează pe 4 octombrie pe PC, PS4 și Xbox One