Telefonul este unul atipic pentru companie deoarece este primul care nu are suport oficial pentru aplicațiile Google din cauza tensiunilor dintre SUA și China.

Între timp, Huawei Mate 30 Pro a primit și un scor general DxOMark de 121 pentru sistemul de camere foto, fiind la două puncte distanță de primul loc, ocupat de versiune 5G a aceluiași model și de un punct distanță față de al doilea loc, ocupat tot de un smartphone Huawei.

Sistemul de camere al HUAWEI Mate 30 Pro include o cameră supersensibilă de 40 MP, o cameră cinematică de 40 MP, o cameră cu teleobiectiv de 8 MP și o cameră 3D cu senzor de profunzime. Camera cinematică supersensibilă este un sistem de cameră principală dublă, capabilă să realizeze fotografii excelente, inclusiv fotografii ultra-wide de noapte, fotografii cu unghi larg cu HDR+ și fotografii portret cu efect bokeh .

Camera supersensibilă de 40 MP cu o gamă de culori RYYB este proiectată pentru a atrage mai multă lumină.

Huawei Mate 30 Pro este capabil să realizeze videoclipuri profesionale în tonuri cinematice. Camera cinematică are un senzor mare de 1/1,54 inci, cu ISO maxim de până la 51200, pentru realizarea de videoclipuri ultra slow-motion la 7680 de cadre pe secundă, precum și video 4K ultra-wide time-lapse în lumină scăzută.

Noul Huawei Mate 30 Pro a fost lansat deja în Polonia, Austria, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Cehia, Spania și Portugalia.