UPDATE 4 martie:

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care fug din calea conflictului din Ucraina și ajung în București, Freshful by eMAG, prin intermediul Banca pentru Alimente și al partenerilor lor, au pregătit primul transport de mâncare pentru copii și produse alimentare ce va fi livrat în următoarele zile la centrele amenajate de Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București precum și în centre din alte orașe, unde sunt adăpostiți refugiați din țara vecină.

Unul dintre aceste locuri este Gara de Nord unde sosesc zilnic persoane de la granița cu Ucraina. Acolo, voluntarii asociației Banca de Bine - parteneri Banca pentru Alimente, vor livra primele 100 de pachete cu alimente donate de Freshful, în beneficiul persoanelor aflate în așteptare sau în tranzit.

Tot ca parte din acest demers de ajutorare, Freshful a donat Magic Home vouchere de cumpărături pentru a fi folosite în platforma Freshful.ro, pentru achiziționarea de produse necesare persoanelor aflate în grija organizației.

În acest moment valoarea totală a sprijinului acordat de Freshful este de peste 16.000 de euro iar acțiunile de donație vor continua cu regularitate în perioada următoare, în strânsă coordonare cu partenerii strategici non-guvernamentali ai companiei, anunță reprezentanții companiei.

”Aceștia sunt doar primii pași. Freshful rămâne alături de cei ce sunt afectați de acest conflict și acționează strategic alături de parteneri pentru a oferi ajutor atât refugiaților aflați la graniță, cât și celor aflați în tranzit. De asemenea, Freshful ia în calcul o serie de inițiative de ajutor pentru cetățenii ucraineni care intenționează să rămână pe teritoriul României și sunt în căutarea unui loc de muncă, precum și acțiuni de încurajare a donării de sânge”, precizează într-un comunicat de presă oficialii Freshful.


Clienții eMAG continuă să se mobilizeze cu donații în sprijinul populației ucrainene afectate de conflictul militar, iar după două zile de la inițierea campaniei de donații „Umanitatea nu are granițe” s-au înregistrat peste 7.200 de donații în valoare de 436.000 de lei. Toate fondurile rezultate din aceste donații merg direct în contul Crucii Roșii Române, care achiziționează necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.

Un convoi umanitar al Crucii Roșii Române cuprinzând camioane cu alimente, materiale sanitare și de primă necesitate a trecut astăzi granița în Ucraina, pe la Vama Siret, pentru a ajunge la populația civilă. Cinci dintre cele șapte camioane aparținând firmei de curierat Sameday conțin produse donate de eMAG.

„Suntem cu gândul la oamenii din Ucraina care trec prin clipe grele și știm că nevoile lor sunt acum foarte mari. Orice gând bun contează acum enorm, iar un ajutor concret, printr-o donație oricât de mică, poate schimba viața cuiva, de aceea solidaritatea noastră față de ei trebuie menținută”, a spus Tudor Manea, CEO eMAG.

Cei care doresc pot dona atât din aplicația eMAG, în secțiunea dedicată campaniei umanitare https://www.emag.ro/lps/oamenii-ajuta-oameni, cât și din coșul de cumpărături, la achiziția de produse de pe eMAG.