Potrivit Coindesk, companii din întreaga lume au folosit blockchain-ul pentru a strânge o investiție inițială. Suma totală strânsă a fost de 1,3 miliarde de dolari în monede digitale. Deși modalitatea exista din 2014, în ultimii 3 ani, până în 2017, au fost strânși doar 295 de milioane de dolari. Practic, un startup de blockchain creează o economie digitală și scoate un număr limitat de monede la un preț standard, care apoi poate crește când economia începe să fie activă.

În comparație, startup-urile obișnuite au reușit să strângă în Statele Unite 21,8 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului. Așadar, ICO-urile sunt mici, dar încep să crească treptat.

Tezos a reușit să strângă 232 de milioane de dolari în monedă digitală, iar Bancor a strâns 153 de milioane de dolari în monedă digitală.

În România a fost organizat un ICO de către Football Coin, un joc de football manager și fantasy football care are propria monedă digitală. Cu ajutorul acestora utilizatorii pot să le folosească în joc sau, pe termen lung, pentru a cumpăra bunuri. Ei au strâns aproximativ 3 milioane de dolari în monedă digitală.