Noile modele OLED cu diagonala de 55” de la Philips cu vor fi disponibile pe piața din România începand din Q3 2020.

Fiind premiat de peste 80 de ori în mass-media europeană, în 2019, Philips a dovedit că televizoarele OLED au fost pe primul loc la capitolul calitate a imaginii - datorită introducerii procesorului P5 de generația a 3-a.

Acum, în 2020, noile modele OLED805 / 855 vor dispune de cea de a 4-a generație de procesoare de imagine P5, bazate pe tehnologia dezvoltată de-a lungul timpului de catre Philips, dar vor beneficia si de numeroasele avantaje de procesare ale generației anterioare.

Cea de-a 4-a generație de procesoare P5 dezvoltată intern utilizează rețele neuronale și învățare automata, analizând milioane de clipuri de test dintr-o bază de date , creată intern de Philips TV în ultimii 30 de ani, cu participarea echipei de dezvoltare TP Vision.

Software-ul AI nu încearcă să producă pur și simplu mai mult din fiecare dintre cei cinci piloni ai calității imaginii (sursă, culoare, contrast, mișcare și claritate), ci este conceput pentru a crea un echilibru mai bun între acestea.

Analizând toate elementele conținutului, cadru cu cadru, a 4-a generatie de procesoare P5 reproduce o imagine mult mai realistă, naturală, care nu se mai simte ca la televizor, ci creează vizualuri care reflectă îndeaproape realitatea.

Experții de la TP Vision definesc parametrii generali ai sistemului pe care software-ul AI îi folosește apoi pentru a împărți conținutul în cinci categorii: Peisaj / natură, tonul pielii, sport / mișcare, negru / contrast și animație. Funcția AI selectează categoria corectă și analizează toți cei cinci piloni ai calității imaginii, pentru a ajusta echilibrul dintre aceștia și pentru a crea imaginea cea mai naturală și asemănătoare realității.

Philips TV este una dintre puținele mărci care acceptă toate standardele majore de HDR, permițând consumatorilor să acceseze cea mai largă gamă de conținut HDR - prin disc, set-top box și servicii de streaming multiple.

Generația a 4-a a procesorului P5 continuă să ofere performanțe HDR mai bune, inclusiv pentru sursele HDR10 și HDR10 + și îmbunătățește conținutul HDR dinamic Dolby Vision folosind modul special “Dolby Bright”.

Tehnologia Perfect Natural Reality oferă un contrast îmbunătățit, o impresie mai profundă și o reproducere mai realistă a reflecțiilor, cu um plus de claritate și tonuri de piele mai naturale, contribuind la transformarea conținutului SDR într-o imagine reală asemănătoare HDR.

OLED805 și 855 au atât decodarea Dolby Atmos, funcția Dolby Atmos Virtualizer, Dolby bass și îmbunătățirea dialogului.

Noile modele sunt cel putin la fel de inteligente ca varianta anterioara - Android TV 9 (Pie) si beneficiaza de asistentul vocal inteligent Google Assistant, cât și de Amazon Alexa.

Ambele televizoare includ, de asemenea, o telecomandă nouă, premium, cu butoane retroiluminate, într-un finisaj metalizat.

Carateristici Philips OLED 805/855

  • Noul processor P5 din generația a 4-a folosește inteligența artificială pentru a asigura o calitate excelentă a imaginii
  • Ambilight pe 3 laturi
  • Android TV 9 (Pie)
  • Sistem audio cu mai multe difuzoare si o putere totală de 50 Wați
  • Un design european, cu o constructie ce folosește materiale premium, precum pielea naturală și metalul
  • Nouă telecomandă de calitate premium
  • OLED805 abordează un nou design șanfrenat al bazei (stand-ului), finisat în crom închis
  • OLED855 are un nou suport central înclinat pe masă, tot în crom închis.

Aceste modele de televizoare vor fi disponibile în România din Q3 2020, însă compania nu a anunțat și prețurile la care aceste dispozitive vor fi vândute.