Modelul de 55 de inci este cel mai performant, are rezoluție 4K și este certificat HDR1000, ceea ce înseamnă că panoul VA are o luminozitate de 1000 de niți și va putea reda conținutul HDR foarte bine. Tot acest model va avea și o rată de refresh de 120 Hz.

Totuși, utilizatorii se vor putea bucura de rezoluția 4K la o rată de refresh 120 Hz doar dacă contectează TV-ul prin display port la un PC. Altfel, prin port HDMI poate ajunge la 4K si 60 Hz. Din păcate, acest model nu are un port HDMI 2.1

Reprezentanții Philips au declarat că vor lansa până la finalul anului noi modele de monitoare care vor suporta HDMI 2.1 ceea ce va permite ca noile console ca PS5 sau Xbox Series X să redea jocurile la rezoluție 4K și la o rată de refresh de 120 Hz.

Cum aceste monitoare sunt produse Philips, vor avea Ambiglow, tehniologia de iluminare a companiei. Philips nu vrea să mai cheltuiești bani pe un sistem audio și au inclus în monitor un soundbar pe care l-au realizat în parteneriat cu Bowers & Wilkins.

De asemenea, monitorul este compatibil Freesync pentru o rată de refresh constantă și Philips se laudă cu un input lag redus. Reprezentantul Philips susține că monitorul de 55 de inci va avea un input lag de 1,5 ms pe display port și un input lag de 2,4 ms pe HDMI, cifre mult mai mici decât televizoarele obișnuite care au un input lag în jurul a 20 ms și pe gaming mode undeva la 13 ms.

Monitorul suportă Local Dimming (144 de zone), are un contrast de 4000:1 și un timp de răspuns (gri la gri) de 4 ms. La nivel de conectivitate, modelul de 55 de inci are 3 porturi HDMI, un port Display Port și patru porturi USB.

Modelul Philips Momentum de 55 de inci se lansează spre sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie și va costa 1299 de euro.

Compania a prezentat și un monitor mai convențional cu o diagonală de 27 de inci, cu rezoluție 4K și rată de refresh de 60 Hz. Panoul la acest model este IPS, are o luminozitate maximă de 350 de niți și contrast de 1000:1 și are ambiglow. Are trei porturi HDMI, un port Display Port 1.4 și 4 porturi USB.

Acest monitor va fi disponibil tot către începutul lunii iulie și va avea un preț de 449 de euro.