În viața de adult, periajul este foarte important, iar periuțele electrice au fost create pentru cei ca mine. Iar Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 este o altă dovadă în acest sens.

În urmă cu ceva ani am trecut Ia periajul electric și am realizat că îmi convine mult mai mult această variantă şi că dinții sunt, într-adevăr, mai curați. Periuța electrică Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 este o periuță de tip flagship (dacă vrei să faci o comparație cu telefoanele), iar asta se simte, este un alt nivel de curățare a dinților și gingiilor.

Cu toții ştim că zâmbetul este important atât pentru sănătatea noastră mentală (ne simțim mai bine și mai încrezători atunci când avem o dantură frumoasă), dar şi în interacţiunea socială cu ceilalţi. De aceea, este foarte important să avem grijă de dinţii noștri, însă, de multe ori şi pentru multă lume, nu este o activitate foarte plăcută. Periajul electric poate schimba asta, deoarece este mai eficient decât periajul manual.

Ce înseamnă o periuță de dinți premium

Pachetul Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 include o periuță de dinți, trei capete interschimbabile (unul pentru albirea dinţilor, altul pentru curăţare profundă și unul pentru îngrijirea gingiilor. Mai poți cumpăra separat și un al patrulea cap dedicat curăţării limbii), o cutie pentru transport, un pahar şi stație de încărcare. Periuța este neagră şi îmi place foarte mult look-ul acesta minimalist și se simte plăcut în mână.

Avem două butoane (unul de pornire și unul pentru alegerea modului de curățare și a intensității), iar în partea de jos a periuței putem vedea iluminate numele programelor şi o iconiță cu nivelul de încărcare. Chiar şi cutia de transport are un look premium. Demn de menționat este şi faptul că periuta se curăţă uşor, iar acel pahar poate fi folosit să clătești gura după ce termini de spălat, dar şi ca suport de încărcare (paharul se pune peste stația de încărcare și tu pui periuța în el).

Aceasta se poate încărca și cu ajutorul soclului de plastic inclus, ce se pune peste baza de încărcare. Problema cu acest sistem de încărcare este că bucata de plastic se poate pierde, iar astfel ar fi greu să mai încarci periuţa.

Ce aduce în plus periuța electrică Philips

Periuţa are trei niveluri de intensitate şi patru programe: Clean, Deep Clean, White+ şi Tongue Care. Periuța setează automat nivelul de intensitate în funcție de capătul folosit. Sigur, poți alege manual ce intensitate dorești, însă curăţarea sau albirea nu va fi la fel de eficientă, potrivit Philips.

Capetele au o viață de utilizare de aproximativ 180 de ședințe, în jur de trei luni de utilizare cu două ședințe de periaj pe zi. Ce este util este faptul că ești anunțat în aplicație câte ședințe de periaj mai ai și când ar trebui să cumperi alt capăt.

Prima experiență de spălat a fost una bună, și după sesiunea de 2 minute de periaj m-am simțit mult mai curat și am avut o respirație mult mai proaspătă pentru mai mult timp, în comparaţie cu periajul manual. De asemenea, am comparat experiența şi cu o periuță electrică entry level cu mișcări rotative, iar diferența a fost mare şi în acest caz. Datorită acțiunii de curățare hidrodinamice, te bucuri de o curățare interdentară mult mai bună.

Deci dacă foloseşti deja o periuță electrică ieftină, să ştii că se poate şi mai bine. Viteza de periaj este una mare, iar capătul periuței este moale, fiind delicată cu gingiile. Că să-ţi faci o idee cât de rapida e, îţi pot spune că execută 62.000 de mişcări de periere pe minut. Deci într-o şedinţă de 2 minute dinţii tăi au fost periați de 124.000 de ori. Încearcă să faci asta manual.

Mișcările de periere sunt verticale, conform recomandărilor medicilor stomatologi. Cei de Ia Philips susţin că elimină de până la 10 ori mai multă placă bacteriană faţă de periajul manual. Că să foloseşti periuța la adevăratul potenţial ar trebui să ai instalată şi aplicaţia Philips Sonicare. Acolo poţi să vezi date despre şedinţele de spălat pe dinţi, dar şi să vezi cum ar trebui să te speli pe dinţi. Aplicaţia îţi spune cât timp să stai pe o anumită parte a danturii, şi dacă ai ratat o parte vei vedea pe aplicaţie şi vei putea insista în acea zonă.

Acest sistem funcţionează cam în 80-90% din cazuri, deoarece câteodată senzorii nu detectau poziţia periuței, iar aplicaţia nu vedea că am folosit-o şi pe interiorul măselelor din dreapta, de exemplu. Imediat după ce pornești aplicaţia ești întrebat care este obiectivul tău principal pentru a ţi se recomanda un capăt de periere şi un mod de utilizare. De exemplu, pentru albirea dinţilor ți se recomandă spălarea de cel puţin o dată pe zi cu programul white plus. Pentru îndepărtarea plăcii ai nevoie de minim două spălări zilnice.

Autonomia bateriei durează cam 2 săptămâni. Atunci când este pe final, știi că ar trebui să o pui la încărcat şi poti vedea nivelul de încărcare în partea de jos a periuţei. Faptul că la periajul intens există riscul să stropești cu pastă de dinți oglinda şi prin baie, este un lucru care poate fi neplăcut. Totuși, trebuie să știi că asta se întâmplă la început până te obișnuiești cu periuța.

Un alt lucru despre care trebuie sa vorbim este prețul. Acesta nu este unul mic și produsul se adresează celor care sunt deja familiarizați cu periuțele electrice și care vor să treacă la următorul nivel de curățare și îngrijire a dinților. Chiar și așa, peste 1000 de lei pentru o periuță de dinți în România mi se pare cam mult, însă este o investiție pe termen lung. Vestea bună e că avem un cod de reducere pentru tine și, dacă ți-am stârnit interesul, folosește codul FLORINSONICARE pe site-ul Philips.ro, ca să beneficiezi de 30% reducere la achiziționarea periuței de dinți electrice Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 (reducerea e disponibilă doar pe site-ul Philips și este valabilă până la finalul lunii ianuarie 2020).

La final, ce pot să zic este că periuța de dinți Philips Sonicare DiamondClean Smart HX9903 m-a făcut să-mi placă să mă spăl pe dinţi şi o fac cu un simț de răspundere mai mare, iar asta e mare lucru. O igienă orală bună o poți face și cu o periuţă normală, însă trebuie să depui mai mult efort şi să fii consecvent. Așa că mai degrabă alegi o periuță care face periajul mai bun, mai eficient şi mai plăcut, în opinia mea.

Puncte forte

  • Viteza de periaj
  • Capete diverse
  • Curățare bună
  • Ușor de transportat

Puncte slabe

  • Aplicația poate oferi anumite erori
  • Prețul destul de ridicat pentru o periuță de dinți