Lectură de 1 min

Photo Fails: Europenii au, în medie, 268 de fotografii nereușite pe smartphone

Abonează-te pe  
Europenii fac o mulțime de fotografii încercând să obțină portretul perfect, iar acest lucru face ca smartphone-urile lor să fie pline de imagini nereușite și nefolosite.
Photo Fails: Europenii au, în medie, 268 de fotografii nereușite pe smartphone

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Potrivit unui studiu recent, 75% dintre europeni fac în mod regulat mai multe fotografii înainte de a alege una. În medie, europenii au stocate pe smartphone 268 de fotografii nereușite, iar 12% dintre ei au peste 400 de astfel de imagini.

Cercetarea, inițiată de HONOR, companie tech și producător de smartphone-uri, a fost realizată în pregătirea lansării noii serii de produse, programată pentru luna viitoare.

Studiul a indicat că femeile au mai multe fotografii nereușite pe smartphone-uri, cu o medie de 330 de imagini nefolosite, comparativ cu bărbații, care au aproximativ 224. Vârsta joacă și ea un rol important: Generația Z are cele mai multe fotografii nereușite, cu o medie de 360 de imagini, în timp ce persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani au un număr mai mic, în jur de 200 de fotografii nefolosite.

Aspectele mai puțin plăcute ale fotografiei

Rezultatele arată că aproape o treime dintre europenii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani se simt stânjeniți atunci când cineva are nevoie de prea mult timp pentru a le face o fotografie reușită, iar unul din cinci (20%) se simte frustrat dacă abilitățile de fotografiere ale unui prieten sau ale unei rude nu corespund așteptărilor lor.

Abilitățile de fotografiere sunt un criteriu pe care oamenii îl caută la un potențial partener. Aproximativ o treime (30%) dintre respondenți au declarat că se simt mai speciali când cineva dorește să le facă o fotografie, iar 13% au mărturisit că sunt mai predispuși să iasă cu cineva care știe să facă fotografii bune.

Pentru o minoritate, acest aspect poate chiar să ducă la încheierea unei relații: 6% au încetat să se vadă cu cineva din cauza unei fotografii, iar 5% au pus capăt unei relații pentru că nu le-a plăcut o fotografie în care apăreau. Mai mult, 14% s-au certat cu cineva din cauza unei fotografii care nu le-a plăcut.

Aproape jumătate (46%) simt presiune atunci când sunt rugați să facă o poză bună pentru altcineva, iar mai mult de o treime (36%) dintre respondenți recunosc că nu știu cum să realizeze un portret de calitate. În ciuda presiunii de a arăta perfecțiunea în fotografii, 59% dintre participanți au spus că realizarea unor portrete bune îi face să se simtă bine. Un procent semnificativ, 34%, consideră că o fotografie bună de portret poate dezvălui mai multe despre cineva, iar 49% apreciază atunci când o fotografie surprinde personalitatea cuiva.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: