Soluțiile pentru afaceri în cloud vor înregistra o creștere medie anuală de 15-20% în următorii ani, potențialul pieței fiind estimat la 200 de milioane de euro în 2018, potrivit Ymens, primul broker de cloud din România. Serviciile de tipul Software ca Serviciu (SaaS) au un potențial ridicat de creștere pe piața locală, licențele în cloud urmând să reprezinte, conform datelor companiei de cercetare IDC, 15% din totalul vânzărilor de soluții software din România în următorii patru ani.

Creșterea estimată a pieței de cloud din România este aliniată tendințelor și perspectivelor de dezvoltare la nivel european. Soluțiile pentru afaceri în cloud de tip ERP (Enterprise Resouce Planning), management de document și conținut, colaborare sau CRM (Customer Relationship Management) înregistrează o creștere cuprinsă între 16% și 31% de la an la an în comparație cu soluțiile tradiționale de IT, a căror evoluție este estimată la 3% pe an, potrivit datelor IDC pentru Europa Centrală și de Est, scrie wall-street.ro. 

”Cloud-ul este un pas natural în evoluția tehnologică. Aliniat cu schimbările de percepție ale secolului, atât ale companiilor cât și ale indivizilor, cloud-ul își revendică valoarea doar atunci când livrează beneficiile promise utilizatorilor, într-un mod simplu și rapid. Acesta este obiectivul nostru și credem că fiecare companie va face pasul către cloud la momentul potrivit, existând astfel o probabilitate mare de a discută despre o piață românească a soluțiilor cloud de peste 200 de milioane de euro în câțiva ani. Cloud-ul va reprezenta, fără îndoială, o piesă centrală în puzzle-ul viitorului, și va genera nu doar avansul tehnologic sustenabil în societate, dar și un impact pozitiv substanțial în viața noastră de zi cu zi”, declară Costin Matache, director general Ymens, companie din cadrul Grupului Teamnet.