În acest context, compania românească de IT EXE Software, specializată în dezvoltarea de soluții software la comandă, își propune să perfecționeze Pigeon - soluția proprie pentru videoconferințe, bazată pe tehnologie cloud, cu un nivel ridicat de securitate a informațiilor, disponibilă pe mai multe platforme, inclusiv pe cele mobile.

Pigeon este o soluție pentru videoconferințe, care se remarcă printr-o interfață intuitivă, o bună organizare a spațiului de lucru, acces rapid pe bază de invitație în room-urile de conferințe, opțiunea de chat cu toți participanții, partajarea de ecran și de documente și, nu în ultimul rând, prin calitatea imaginii și a sunetului.

Acestora se adaugă zero costuri de instalare, administrare și training de utilizator.

”Studiile arată o tendință masivă de creștere la nivel global, în următorii ani, a nevoii de adoptare a unor astfel de soluții, atât în marile companii, cât și în cele medii și mici. În plus, extinderea soluțiilor cloud, apariția tehnologiei WebRTC și anunțul lansării primelor implementări 5G ne-au determinat să luăm decizia dezvoltării Pigeon. În viitorul apropiat, suntem în căutare de parteneri pentru perfecționarea aplicației Pigeon, astfel încât să acoperim cu succes o nevoie evidentă a pieței”, a declarat Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.

Popularitatea conferințelor video este în continuă creștere, un raport semnat de Credence Search arătând că piața globală de soluții pentru videoconferințe va continua să crească prin aproximativ 8,6%, preconizându-se să se ajungă la aproape 7,78 de miliarde de dolari, în anul 2022.