"Articolul 1 al constituției oricărei țări ar trebui să fie garantarea dreptului oricărui om sau animal de a nu răbda de foame. Asta înainte de una și indivizibilă, independentă, republică, familie tradițională, dreptul la fericire și alte chestii înălțătoare, juste, dar atât de abstracte, atunci când îți ghiorăie mațele", au scris antreprenorii pe pagina de Facebook a Plăcintissima.

Ei, astfel, s-au alăturat demersului Dell Arte, o braserie din centrul Piteștiului care a decis să le dea o mână de ajutor persoanelor fără adăpost, oferindu-le gratuit mâncarea nevândută, în fiecare seară.

Astfel, la închiderea programului de funcționare este agățată o pungă cu mâncare de ușa magazinului pe care este scrisă mesajul "Dacă ți-e foame".

În pungă sunt sandviciuri, croissante sau supe pentru cei care au nevoie de mâncare.

Placintissima din București se alătură demersului și "în fiecare seară, la terminarea programului, vom agăța o pungă cu mancare, în unele seri mai multă, în altele, probabil, mai puțină, cu mesajul #dacaitiefoame".

Va fi interesant de văzut dacă și alți antreprenori din industria Horeca se vor alătura acestui demers în următoarele luni.