Planable e o unealtă creată de o echipă din Republica Moldova și dezvoltată la Cluj, în cadrul Spherik Accelerator, care creează un mediu de lucru pentru specialiștii social media din agenții, care lucrează direct cu brandurile mari. Astfel, Planable arată ca o schiță a Facebook, dar funcționează ca o aplicație de colaborare între branduri și agenții. Practic, poți să dai o postare de Facebook la aprobat într-un mediu vizual.

Screen Shot 2016-05-24 at 19.15.56

Premiul cel mare va fi o excursie în Silicon Valley pentru echipa câștigătoare, timp de nouă zile. Aceasta nu va fi doar una turistică, ci include întâlniri cu investitori, acceleratoare, angel investors, fonduri de venture capital și alți fondatori de startup-uri din zonă.

Ediția următore a Techsylvania va avea loc pe 10-13 iunie 2017 la Cluj-Napoca.

Citește aici despre cele cinci finaliste la Startup Avalanche.

Înainte de anunțarea câștigătorilor, am făcut și un sondaj printre cititorii start-up.ro legat de cele cinci echipe finaliste. Rezultatele votului public sunt mai jos. Approd a câștigat, dar cumva e normal, pentru că e un produs adresat românilor (din acest motiv nici nu au câștigat Startup Avalanche, pentru că juriul a considerat că nu are potențial atât de mare pe piața globală) și rezolvă o mare problemă locală - birocrația.