În cadrul acestuia, Harry Shum, Eric Horvitz, director general Microsoft Research, Emma Williams, General Manager, Bing și Chris Bishop, director al laboratorului Microsoft Research Cambridge, au discutat despre intersecția dintre inteligența artificială, oameni și societate, și au anunțat investiții considerabile în produse care integrează AI.

AI for Earth Initiative – a fost anunțată o nouă inițiativă Microosft - AI for Earth, cu scopul de a susține oamenii și companiile în soluționare problemelor globale legate de mediul înconjurător prin sporirea accesului la instrumente AI, oportunități și competențe educaționale și accelerarea inovației. Pentru a da startul acestui program, Microsoft va investi peste 2 milioane de dolari în următorul an, pentru a oferi granturi, oportunități educaționale și de instruire și proiecte demonstrative. Mai multe informații despe Ai for Earth sunt disponibile pe AIforEarth.com.

Seeing AI – a fost lansată aplicația gratuită pentru iOS, Seeing AI, care descrie spațiul din jurul utilizatorului. Creat pentru comunitatea celor cu deficiențe de vedere și celor nevăzători, acest proiect în dezvoltare utilizează capacitățile inteligenței artificiale pentru a „traduce” lumea vizuală, descriind persoanele din apropiere, texte sau obiecte. Seeing AI este un exemplu al modului în care tehnologia poate contribui la o lume mai deschisă celor cu nevoi speciale. Aplicația este disponibilă pentru iOS în SUA în Apple App Store.

Prioritățile MSR AI Org – a fost anunțat Microsoft Research AI (MSR AI), un nou centru de cercetare și dezvoltare în cadrul Microsoft, concentrat pe soluționarea celor mai dificile provocări din domeniul AI. Noua echipa va urmări inovația teoretică și aplicată, investind în fundamentele computaționale ale inteligenței artificiale și în proiecte care vor accelera livrarea de inovații AI către utilizatori și companii. Echipa va fi localizată în Redmond.

AI Design Guide Work – a fost afirmat încă o dată angajamentul companiei de a face inteligența artificială mai cuprinzătoare și accesibilă tuturor, prin explorarea unor noi principii de design AI și printr-un ghid etic de design pentru AI (Ethical Design Guide for AI), care reprezintă un set intern de principii, realizat cu scopul de a constitui o resursă pentru oricine dezvoltă produse sau concepte AI. În cadrul evenimentului, s-a pus accent pe importanța creării de inteligență artificială etică care să îmbine inteligența și înțelegerea emoțională pentru a susține creativitatea și inovația oamenilor de pretutindeni.

Actualizări Microsoft Cognitive Services: noul Bing Entity Search API, preview public pentru Gestures SDK, disponibilitatea Presentation Translator – în continuarea eforturilor de a face inteligența artificială accesibilă tuturor, au fost anunțate următoarele actualizări pentru Microsoft Cognitive Services:

  • Project Prague: Project Prague, SDK-ul de gesturi, va fi disponibil via Cognitive Services Lab. Acest serviciu din suita Microsoft Cognitive permite dezvoltatorilor să încorporeze acțiuni bazate pe gesturi în aplicațiile lor. Prin intermediul acestui SDK pentru gesturi, dezvoltatorii pot defini și implementa rapid gesturi personalizate, creând o experiență naturală pentru utilizator.
  • Bing Entity Search API: Bing Entity Search API este un nou serviciu din suita Microsoft Cognitive, aflat în preview gratuit. Mai multe informații sunt disponibile la http://aka.ms/csbingentity/.
  • Presentation Translator: a fost anunțată disponibilitatea add-in-ului pentru PowerPoint - Presentation Translator, a cărui prim demo public a avut loc în cadrul evenimentului Build 2017. Presentation Translator oferă posibilitatea de a adăuga prezentărilor PowerPoint subtitrări în limba în care sunt redactate (pentru accesibilitate) sau într-o altă limbă, pentru un public străin. De asemenea, acesta oferă membrilor publicului posibilitatea de a alege limba în care doresc să primească subtitrările pe propriul dispozitiv, prin intermediul aplicației Microsoft Translator sau în browser la http://translate.it și (opțional) de a le fi traduse slide-urile, păstrând formatarea originală. Presentation Translator este disponibil pentru a fi descărcat la http://www.aka.ms/TranslatorPowerPoint.