Meridian Taxi este prima companie din această industrie care încheie un acord cu Revolut Business pentru a-și echipa flota de 1.000 de vehicule cu terminale de plăți Revolut Reader.

Cu dispozitivul pus la dispoziție de Revolut, șoferii de taxi vor avea la îndemână un mijloc de încasare de plăți care le va permite pasagerilor să achite cursele atât cu cardurile fizice, cât și cu cardurile virtuale integrate în portofele electronice.

Pe măsură ce plățile digitale au devenit tot mai populare printre români, în ultimii ani, numerarul a scăzut ca nivel de utilizare în diverse domenii. Pentru a ține pasul cu aceste tendințe, Meridian Taxi introduce, pe lângă echipamentul de încasare plăți, și o nouă metodă de checkout la plata cu cardul, Revolut Pay, care le va permite utilizatorilor Revolut să facă plata cu doar un click.

„Meridian Taxi și-a concentrat în ultimul an eforturile în direcția transformării într-un furnizor de servicii de calitate și promotor al noilor tehnologii. Acest parteneriat rezolvă o problemă importantă a taximetriei din București – achitarea curselor de taxi direct cu cardul. Șoferii noștri pot accepta acum plăți electronice în mașină, oferind astfel o modalitate de plată modernă și convenabilă pentru clienți", a comentat Dan Boabeș, antreprenor român, deținător al companiei Meridian Taxi.

Potrivit unui studiu Dynata realizat la comanda Revolut în rândul a 1.000 de respondenți, din piața locală, 69% dintre românii întrebați preferă fintech-urile și băncile digitale pentru că acestea sunt intuitive și ușor de folosit, 42% pentru că astfel economisesc bani, 33% pentru că așa câștigă timp, 26% pentru că pot face mai mult decât obișnuitele tranzacții bancare sau, în aceeași proporție, pentru că astfel pot beneficia de diferite bonusuri la încasarea salariului.

Datele interne ale Revolut arată că transportul este una dintre principalele categorii de cheltuieli pentru utilizatorii români, cu o creștere de 64% a sumei totale a tranzacțiilor și cu 57% a numărului de tranzacții efectuate, în trim. I 2024 față de același trimestru din 2023. Plățile către companii de taxi și servicii de mobilitate cu autoturisme de lux au crescut cu 18% ca sumă totală în trim. I 2024 vs trim. I 2023, și cu 12% ca număr de tranzacții, în aceeași perioadă.

În martie 2024, Revolut a adus și în România primul său echipament de încasare de plăți la punctul de vânzare sau în tranzit, Revolut Reader. Terminalul de încasare este special creat pentru a accepta tranzacțiile de plată, este ușor de utilizat și configurat și permite clientului să accepte, să deconteze și să gestioneze plăți dintr-un singur cont. Revolut Reader poate fi adaptat la alte sisteme POS (point of sale) existente în cadrul afacerilor românești, având inclusă și o soluție SDK/API. În următoarele luni, oferta Revolut Business va fi extinsă cu o soluție ePOS care va conferi mai multă flexibilitate comercianților, dacă aceștia trebuie să integreze Revolut Reader cu sisteme POS deja utilizate sau au nevoi mai sofisticate.

România este una dintre piețele din Spațiul Economic European (SEE) cu o creștere foarte rapidă pentru Revolut Business, unde nu doar că baza de clienți înrolați a crescut cu 171% (în mai 2024 vs. mai 2023), dar și numărul tranzacțiilor efectuate a crescut cu 259% în 2023 față de 2022.

România este a șasea cea mai mare piață după baza de clienți B2B și este una dintre piețe strategice pentru Revolut Business, fiind pe primul loc după rata de creștere a bazei de clienți, printre piețele principale ale acestei linii de business. Această creștere a fost determinată de includerea în portofoliul de clienți a unor companii din diverse industrii precum marketing și comunicare, consultanță și servicii de afaceri, turism, arte și divertisment, media, educație.