„Datorită eforturilor depuse de echipă în ce privește dezvoltarea proiectului, a timpului rămas până la lansarea platformei de freelancing și a listării pe Coingecko, proiectul a reușit să înregistreze o creștere excepțională ieri, ceea ce demonstrează performanța monedei, care se menține și după 24 de ore pe o tendință ascendentă”, declară Adrian Stratulat, Chief of Business Development al Lanceria.io.

La nivel mondial, deși este o monedă lansată în urmă cu doar trei luni, LANC se află deja în topul celor mai interesante proiecte românești apărute în ultima perioadă, cu o capitalizare de aproximativ cinci milioane de dolari.

LANC dispune de un total de 350.000.000 de monede digitale, din care peste 240.000.000 sunt deja în circulație. Prima monedă legalizată în România a pornit de la un volum de tranzacționare de 20.000-100.000 de dolari la 24 de ore și a ajuns la peste 750.000 de dolari tranzactionați la 24 de ore cu o creștere accelerată în ultima lună.

Exchange-ul centralizat BitMart e a treia platformă internațională pe care Lanceria.io a listat moneda românească LANC, după DigiFinex și PancakeSwap. Aceste platforme au, în total, peste 13 milioane de useri activi în acest moment, iar volumul total rulat într-o singură zi depășește ordinul sutelor de milioane de dolari.

Token-ul LANC e proiectat să susțină Lanceria.io, prima platformă pentru freelanceri care va accepta plata în sistem hibrid: FIAT și criptomonede, datorită tehnologiei blockchain care stă la baza proiectului. Freelancerii vor putea astfel să încaseze banii de la beneficiari mai rapid și să scape de comisioanele percepute în general de astfel de platforme. De exemplu, dacă platformele tradiționale rețin până la 20% din încasările freelancerilor, Lanceria.io va permite acestora să-și încaseze plata integral.

„Stadiul actual al platformei lanceria.io și dinamica evoluției token-ul LANC ne motivează să aducem cea mai bună platformă existentă în industria de freelancing. Scopul nostru este de a facilita accesul la job-uri pentru cei care și-au pierdut locurile de muncă în timpul pandemiei sau pur și simplu doresc să lucreze de oriunde, într-un sistem flexibil, adaptat stilului lor de viață,” completează Robert Tudor, Chief Operating Officer al Lanceria.ro.

Pe de altă parte, și beneficiarii care caută servicii oferite de freelanceri se vor bucura de reducerea acestui tip de taxe cu 95%. În plus, inteligența artificială va facilita o suprapunere aproape exactă a nevoilor angajatorilor cu ofertele freelancerilor înscriși în platformă, care vor avea și ocazia să discute într-o anticameră virtuală.

Proiectul a fost înființat în urmă cu două luni și a trecut imediat după aceea prin două runde de finanțare, în care a atras 1.250.000 de dolari. Lanceria.io e fondată de antreprenorii români Florin Mitu, Sebastian Săraru și Robert Tudor și se adresează freelancerilor și angajatorilor din toată lumea și din toate domeniile de activitate.

În paralel cu platforma de freelancing, echipa dezvoltă și un joc de strategie cu cărți, similar cu Hearthstone, în care cei mai buni jucători sa poată fi recompensați la sfârșitul fiecărui duel de ranked. În completarea acestui proiect, Lanceria lucrează și la NFT Marketplace cu două secțiuni, una pentru tranzacționarea cărțile din joc și cea de-a doua, un NFT Marketplace clasic, unde se vor putea prezenta și vinde lucrări de artă.