Platforma de coinvestiții a dezvoltat colaborări cu VC-uri regionale importante precum SpeedInvest, Occident Group, Xista Science Ventures sau Elevator Ventures și un parteneriat puternic cu Gateway Ventures prin care cele două platforme coinvestesc în aceleași oportunități europene.

SeedBlink a contribuit până în prezent la finanțarea ecosistemului DACH cu peste 1,3 milioane de euro, având în portofoliu companii precum start-upul german de biotehnologie MK2 Biotechnologies, MedTech-ul BrainHero - care se adresează copiilor cu boli din spectrul autist și ADHD, Swisspod - un start-up elvețian care dezvoltă un sistem de transport terestru de foarte mare viteză, Fretello - un start-up austriac pentru învățarea interpretării la chitară și Tripmakery - un start-up de rezervări de călătorii pentru grupuri mari.

SeedBlink a lansat de curând o rundă pentru Nuumi - o companie germană din domeniul medical care are ca obiectiv să vindece dependențele - și va lansa o rundă în perioada următoare pentru SmartNanotubes - un un start-up german deep tech care a dezvoltat primul cip detector de gaze din lume pentru mass-market.

Focus pe deep tech și pe științele naturii

Dezvoltarea în Germania, Austria și Elveția (DACH) va fi coordonată de Eric Bartha, în calitate de Head of Investment Management în cadrul SeedBlink. Rolul său se axează pe identificarea de antreprenori ambițioși care doresc să aibă alături o comunitate europeană de investitori, precum și să se conecteze cu parteneri VC locali.

"Prezența noastră în regiunea DACH are ca scop accelerarea investițiilor în zonă și să pună în valoare antreprenoriatul inovator din toate sectoarele tehnologice, deschizând unor comunități noi oportunităti rezervate de obicei VC-urilor. De asemenea, oferă o oportunitate unică de a colabora în continuare cu VC-uri locale, grupuri de business angels și family offices pentru a valorifica dinamismul economiei facilitate de limba germană, cu accent pe deep tech și științele naturii. Prin parteneriatul cu VC-uri și business angels locali, ne propunem ca în 2023 să coinvestim peste 1,5 milioane de euro în opt start-upuri și plănuim să dublăm aceste volume în 2024", a declarat Eric Bartha, Head of Investment Management la SeedBlink.

SeedBlink a mobilizat până în prezent prin intermediul rețelei sale de investitori aproximativ 200 de milioane de euro în start-upuri tech din Europa.

"Suntem entuziasmați de extinderea SeedBlink în regiunea DACH. Competența și expertiza echipei fac SeedBlink să fie un partener excelent și așteptăm cu nerăbdare să ne extindem cooperarea în calitate de coinvestitori. Împreună, vom continua să sprijinim companiile inovatoare din domeniul deep tech și să influențăm pe termen lung ecosistemul de start-upuri”, a declarat Bernhard Petermeier, partner Xista Science Ventures, unul dintre partenerii VC ai SeedBlink în Austria.