Runda de investiții este susținută de doi investitori privați cu experiență în tehnologie și real-estate printr-o investiție în valoare de 250.000 euro. Finanțarea obținută va fi direcționată pentru extinderea pe alte piețe europene, dezvoltarea produsului, marketing și vânzări. Sigtree Technologies țintește extinderea în piețe europene mai dezvoltate, precum Polonia, Ungaria, Cehia, Spania, Marea Britanie

Compania fost lansată în 2018 de către Vlad Costea, cu o experiență de 14 ani în domeniul IT & Telecom, dintre care ultimii opt ani în cadrul multinaționalei Ericsson. Start-up-ul a atras rapid alți doi foști colegi din Ericsson care s-au alăturat ca fondatori, Octavian Cazanciu și Răzvan Dumitru, fiecare cu peste 10 de experiență în IT.

“Pandemia a schimbat domeniul real-estate și obiceiurile de cumpărare și închiriere. Totul este acum digital, iar conceptul de iBuyer câștigă momentum. Platforma noastră adresează o nevoie evidentă a pieței, și anume crearea unei punți tehnologice între dezvoltatorii imobiliari, clienții finali și furnizorii de servicii. Știm exact care sunt punctele forte ale business-ului nostru și ce trebuie să facem pentru a-l crește pe alte piețe, mai dezvoltate. Ne bucurăm că avem o echipă valoroasă și investitori privați relevanți, care ne susțin sută la sută strategia de business. Această primă rundă de investiții este securizată de o finanțare externă privată în valoare de 250.000 de euro”, afirmă Vlad Costea, Fondator & CEO Sigtree Technologies.

Compania este evaluată la 3 milioane de euro pre-money. Pentru 2022, managementul țintește o cifră de afaceri de 650 000 euro în creștere de 10 ori față de anul 2021, în contextul interesului crescut pentru domeniul PropTech, în special în țările din Europa de Vest.

În următorii următorii 2 ani, compania își propune să ridice o nouă rundă de finanțare în valoare de peste 2 milioane de euro din partea unui fond de investiții privat din Marea Britanie și să intre astfel și pe această piață.

“PropTech este un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată, datorită interesului crescut din partea dezvoltatorilor imobiliari de a-și optimiza operațiunile și a îmbunătăți experiența clienților. Platforma Sigtree inovează prin faptul că ajută la optimizarea costurilor operaționale pentru dezvoltatorii imobiliari, încă din stadiul lansării proiectelor, iar ulterior acoperă toate nevoile de comunicare dintre dezvoltatori și clienți, simplificând accesul la informațiile importante pentru ei. Ne bucurăm să putem oferi investitorilor această oportunitate și, totodată, să îi susținem pe cei de la Sigtree în demersul lor de creștere accelerată”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner & Președinte al BoD SeedBlink.

Sigtree Technologies este un startup ce propune un nou model de business pe piața de real-estate, care să îmbunătățească experiența dezvoltatorilor imobiliari cu clienții finali și furnizorii, cu ajutorul noilor tehnologii, Ai și IoT. Platforma permite gestionarea în paralel a mai multor proiecte imobiliare, relaționarea personalizată cu consumatorul final și structurarea serviciilor oferite de furnizori. Compania fost lansată în 2018 de către Vlad Costea, cu o experiență de peste 10 ani în domeniul IT, dintre care ultimii opt ani în cadrul multinaționalei Ericsson.

Sigtree Technologies are în prezent 7 clienți importanți, cu 22 de proiecte de real-estate, 25 de clădiri de birouri și 1500 de apartamente.