UPDATE 15:30

Platforma de investiții SeedBlink a încheiat runda de finanțare de tip serie A în valoare de 3 M euro, dintre care 1,1 milioane de euro prin crowd investing, dublu față de targetul inițial. Propria campanie de investiții este cea mai mare finanțare de până acum din platformă.

Astfel, 47 de membri Elite și Classic au investit 550.000 de euro între 24-26 mai, iar astăzi 80 de persoane au investit 550.000 de euro în 20 minute.

Runda este condusă de unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din regiune.

Cu această finanțare, SeedBlink va avea resursele necesare pentru ambiția de a deveni platforma europeană de investiții care va contura viitorul ecosistemului startup-urilor tehnologice. SeedBlink va contribui la susținerea pieței Europene, în concurență cu marile forțe din domeniul tehnologiei, SUA și Asia. Le mulțumim tuturor investitorilor pentru susținerea de până acum. Suntem cu toții pionieri ai unei lumi noi”, afirmă Andrei Dudoiu, Co-fondator și CEO al SeedBlink.


UPDATE 11:30

Listarea SeedBlink s-a suprasubscris în mai puțin de 30 de minute.

Nu mai puțin de 85 de investitori au depus angajamente în suma totală de peste €500.000, în doar 20 minute de la startul campaniei publice. Imediat după am deschis și o lista de așteptare, care la rândul ei s-a închis deja, cu 56 investitori. Lor li se alătură și investitorii SeedBlink ELITE și CLASSIC, care au supra-subscris porțiunea alocată lor, de €550.000, în perioada 24-26 mai.


UPDATE 27 mai, ora 10:

SeedBlink vizează o finanțare Seria A de €3.000.000. Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat după finalizarea procesului de due dilligence.

€1.050.000 revin investitorilor înregistrați pe SeedBlink, într-o campanie mixtă. În perioada 24-26 mai, investitorii Elite și Classic au subscris angajamente de finanțare în cadrul limitei de €550.000, iar €500.000 mai sunt acum disponibili pentru investiție pentru comunitatea de investitori SeedBlink.

Co-fondatorii SeedBlink cedează un pachet de aproximativ 20% din acțiuni pentru suma de €3.000.000, respectiv 3.3% pentru suma vizată prin equity crowdfunding, evaluarea pre-money a companiei fiind de 12.000.000.

Documentele și detaliile listării pot fi accesate aici.


Investitorul principal este un VC important din regiune, căruia i se vor adăuga alți investitori instituționali precum și comunitatea SeedBlink. Numele finanțatorului principal va fi anunțat dupa finalizarea procesului de due dilligence.

Evaluarea pre-money a SeedBlink este de 12 milioane de euro.

SeedBlink este o platformă care democratizează accesul la investiții în stadii timpurii pentru investitorii care nu dispun de sume mari sau de timpul necesar pentru a intra în cluburi exclusive.

15 milioane de euro obținute prin SeedBlink de la înființare

Platforma a fost lansată în decembrie 2019 de foștii bancheri Andrei Dudoiu și Ionuț Pătrăhău. La începutul anului trecut, Radu Georgescu și Carmen Sebe, doi dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnologie din România, s-au alăturat ca parteneri. Echipa a participat la 45% din rundele de finanțare (Pre-Seed și Seed) ale startup-urilor românești în 2020.

SeedBlink a lansat 42 de campanii de finanțare în cele 18 luni de la înființare, ajutând astfel startup-urile să atragă o sumă totală în valoare de 15 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri de tip VC (55% din sumă prin equity crowdfunding). Rata de succes a campaniilor a fost de 95%. Startup-urile din platformă au atras peste 5.000 de investitori din 15 țări.

“Până la sfârșitul anului viitor ne dorim să listăm minimum 150 startup-uri de tehnologie si să avem 30.000 de investitori individuali în platformă. În plus, vrem să depășim venituri de trei milioane de euro în 2022” afirmă Andrei Dudoiu, co-fondator și CEO SeedBlink.

Pentru 2021, managementul SeedBlink și-a propus venituri de peste un milion de euro.

Extindere în UE începând din T4 2021

Conducerea SeedBlink are în plan dezvoltarea internațională a platformei începând cu ultimul trimestru al acestui an prin crearea de parteneriate cu principalele hub-uri de tehnologie din Europa.

Intenția SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme care să îmbine vizibilitatea generată de crowdfunding, flexibilitatea investitorilor de tip angel și structurarea pe care o fac VC-urile. De asemenea, managementul își dorește ca în următoarele trei luni să constituie un Advisory Board cu specialiști seniori din regiune.

"Până de curând, ne-am poziționat ca o platformă de equity crowdfunding pentru startup-uri de tehnologie, dar am identificat mai multe oportunități. Vrem ca investitorii individuali din Europa să beneficieze de posibilitatea de a finanța startup-uri tehnologice alături de business angels profesioniști și parteneri de tip venture capital. De asemenea, ne dorim ca fondatorii să găsească resurse și mentori într-un singur loc. Pe scurt, să creăm o platformă de investiții inovatoare pentru Europa”, adaugă Andrei Dudoiu.

Managementul SeedBlink își propune totodată să deservească un public mai larg cu produse și servicii. Printre acestea se numără crearea unei piețe secundare, dezvoltarea unei rețele de experți, extinderea modalităților de interacțiune între actorii implicați prin intermediul tehnologiei.