Sună incredibil, sau cel puțin, prea puțin credibil dacă nu ai la dispoziție câteva sute de mii de dolari ca să-i plătești pe aceștia pentru câteva lecții private. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, iar cursuri predate de vedete internaționale sunt disponibile pe platforma MasterClass.

Această platformă, unde, pentru un abonament anual în valoare de 180 de dolari ai acces la cursurile predate de vedete și experți în domeniile lor de activitate, a primit o finanțare în valoare de 80 de milioane de dolari, scrie VentureBeat.

Runda de tip series D a fost condusă de IVP alături de alte fonduri de investiții precum Atomico, Advancit Capital sau Javelin Ventures.

Ultima investiție ridică valoarea finanțărilor primite de platforma lansată în 2012 în San Francisco la 130 de milioane de dolari. Cu acești bani, cei de la MasterClass se pregătesc să crească baza de abonați dar și să intre pe noi categorii de cursuri, precum politică sau afaceri.

MasterClass a început să ofere cursuri publicului larg în 2015, la acel moment având trei cursuri. Acum, portofoliul platformei cuprinde 39 de cursuri, iar până la finalul acestui an, fondatorii săi doresc să ajungă la 50.

De curând, Daniel Negreanu, românul care a devenit unul dintre starurile pokerului, a început să predea pe MasterClass.

Foto - Deposit Photos/s_bukley