Proiectul Green Energy for Everyone are ca scop informarea publicului larg privind sursele de energie regenerabilă, beneficiile folosirii resurselor verzi de energie și a modului în care toți putem fi mai prietenoși cu mediul pornind de la modul în care producem și consumăm energia. În cadrul episoadelor acestui podcast vom discuta despre aceste aspecte cu invitații noștri.
Claudiu Butacu a venit alături de noi în primul episod al #GreenEnergy4Everyone, un proiect implementat în cadrul unui consorțiu din care fac parte Cosvitec Est, Administrația Fondului pentru Mediu, Universitatea Ovidius din Constanța și DiFine PR, partenerii Green Start-Up în realizarea acestei serii de podcasturi, și finanțat de Innovation Norway prin Norway Grants. Înscrie-te la curs și fii parte a tranziției către un viitor energetic sustenabil.
În discuția noastră, Claudiu a oferit o serie de sfaturi privind modul în care comunitățile de la bloc pot deveni mai eficiente din punct de vedere energetic și se pot folosi de beneficiile energiei fotovoltaice.
”Cum ar fi o asociație de proprietari care produce energie fotovoltaică să acopere acele cheltuieli comune, care poate să pună niște stații pentru mașinile proprietarilor, și începe să nu mai fie doar o consumatoare de resurse. În zona de comunități de energie s-ar putea să ne ajute să trăim la bloc și să avem producție de energie fotovoltaică pe care le avem montate în diverse zone: nu mai ajungi să injectezi energia în rețea, ci ajunge în niște arealuri pe care noi le putem controla, de tipul micro-grid (e ceea ce avem noi la EfDEN). Zona de comunități de energie ne-ar putea să facem un schimb intern astfel încât să fie bine din punct de vedere economic să o generăm”, a mai spus Claudiu.
Urmărește discuția noastră cu Claudiu Butacu în cadrul podcastului #GreenEnergy4Everyone în video-ul de mai sus și citește pe Green Start-Up un rezumat al conversației noastre.