Prin intemediul programului de accelerare Microsoft Bizspark Plus, Dacobots.com va beneficia timp de 2 ani de susținere în încorporarea de tehnologii tip inteligență artificială (Microsoft Cognitive Services) în structura portalului și de un credit de folosire a serviciilor de 120.000 dolari pe an.

“Primul pas spre adăugarea A.I. în portal a fost făcut. Am lansat pe Dacobots un avatar educațional (Didris) ce poate interacționa cu utilizatorii direct în limba engleză. Didris poate fi adăugată și pe Facebook, Skype sau mai nou, Slack. Acum ea nu este izolată în platforma Dacobots, ci poate fi adăugată și în alte platforme. În timp, acest nou tip de avatar educațional se va putea adapta fiecărui copil în parte și va fi în stare să recomande un parcurs de învățare eficient”, a declarat Alex Malureanu, cofondator al Ascendia, compania care a produs Dacobots.

Programul Microsoft Bizspark Plus reprezintă un kit de servicii de cloud, software și instrumente special create pentru startup-uri. Creditul lunar acordat de Microsoft face posibilă crearea de mașini virtuale, lansarea de website-uri, aplicații web, stocarea de date, lansarea unei aplicații mobile prin intermediul platformei de cloud Microsoft Azure și multe altele chiar din prima lună de la înscriere.

Primul pas spre adăugarea A.I. în portal a fost făcut. Am lansat pe Dacobots un avatar educațional (Didris) ce poate interacționa cu utilizatorii direct în limba engleză. Didris poate fi adăugată și pe Facebook, Skype sau mai nou, Slack

Microsoft BizSpark Plus oferă companiilor selectate din domeniul tehnologiei un credit de folosire a serviciilor Azure în valoare totală de 120.000 dolari pe an, acces la echipe de dezvoltare și susținere în promovarea la nivel internațional a produselor dezvoltate. În plus față de programul de bază, Bizspark Plus oferă acces la servicii precum machine learning, servicii media și la Azure Notification Hubs (serviciu care trimite rapid milioane de notificări mobile), precum și alte beneficii (e.g. licențe gratuite Visual Studio, Windows, Office, etc) pentru a oferi companiilor posibilitatea de dezvoltare și scalare rapidă.

Dacobots.com se adresează copiilor cu vârsta între 4 și 12 ani și conține peste 130 jocuri educaționale grupate în categorii ca știință, matematică, sănătate, limbă, istorie și artă.