În ceea ce privește durabilitatea, Apple Watch poate fi împărțit în două categorii. Primul include primele două generații, denumite Apple Watch Series 0 și Series 1. Acestea pot suporta doar o simplă stropire cu apă sau ploaie, însă scufundarea sub apă le-ar putea deteriora grav. Deci, cu siguranță nu sunt concepute pentru înot sau scufundări.

A doua categorie este Apple Watch Series 2 și modelele ulterioare. Acestea oferă deja o durabilitate superioară în conformitate cu ISO 22810:2010 și pot rezista la scufundări până la o adâncime de 50 de metri. Astfel, le puteți folosi fără probleme chiar și atunci când înotați.

Este sigur să înotați cu Apple Watch în apa de mare?

Da, cu Apple Watch Series 2 și cu versiunile mai noi, puteți înota în apă de mare fără probleme. Cu toate acestea, experții FixShop recomandă să vă spălați bine ceasul în apă proaspătă după aceea. Acest lucru va îndepărta toate cristalele mici de sare care s-ar putea depune în microfon sau în difuzor. Cu toate acestea, evitați să folosiți săpunuri, geluri de duș și alte soluții de îngrijire personală atunci când vă spălați. Acestea conțin substanțe care ar putea deteriora sigiliile sau microfoanele și difuzoarele menționate mai sus. Țineți cont de acest lucru dacă faceți duș cu Apple Watch.

Sursă foto: Unsplash

Apa sub presiune poate dăuna

Apple nu recomandă utilizarea ceasului inteligent atunci când faceți scufundări la adâncimi mari. De asemenea, aveți grijă să nu-l expuneți la curenți puternici de apă. De exemplu, de la apa convențională de la spălătoriile auto atunci când vă spălați mașina.

Ceasul va rezista, brățara poate nu

În timp ce Apple Watch-ul modern poate face față cu ușurință unor sesiuni prelungite sub apă, rețineți că unele brățări pot să nu fie rezistente la apă. Aveți grijă mai ales la cele din piele sau oțel. Dacă intenționați să vă folosiți ceasul în apă, versiunile clasice din cauciuc sunt alegerea optimă.

Sursă foto: Unsplash

Rezistența la căldură a Apple Watch

Apple Watch este conceput pentru a fi folosit în fiecare zi, vara sau iarna. Cu toate acestea, producătorul afirmă că funcționează cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 0 și 35°C (32 și 35°F).

Schi cu Apple Watch

Puteți purta ceasul inteligent Apple Watch în timp ce schiați. Cu toate acestea, păstrați-l acoperit cu o jachetă sau mănuși. Asta pentru că, dacă sunt expuse pentru perioade lungi de timp la temperaturi ce duc la îngheț, bateria este afectată și își poate pierde mai repede capacitatea și durata de viață.

Atenție la razele directe ale soarelui

Dacă stați mult timp în lumina directă a soarelui, ceasul se poate supraîncălzi. Întrucât ecranul este negru, acesta absoarbe intens lumina soarelui și temperatura sa crește rapid. Atunci când Apple Watch se supraîncălzește, acesta se blochează și pe ecran apare un simbol de termometru. În acest caz, trebuie să îl luați de la mână și să îl puneți la umbră pentru a se răci.

De asemenea, Apple Watch nu trebuie purtat în saune sau în alte locuri în care va fi expus la temperaturi de peste 35°C.

Sursa: Apple

Sfat practic: Nu puneți niciodată un Apple Watch supraîncălzit în frigider sau în congelator. Nu puneți ceasul Apple Watch într-un loc răcoros sau în frigider și nu îl utilizați în orice condiții meteorologice.

Reparați Apple Watch 6 și alte ceasuri inteligente

În cazul în care ceasul inteligent nu mai funcționează din cauza apei, a căldurii sau a altor factori, de obicei, acesta poate fi reparat. Cea mai bună soluție este să vă bazați pe profesioniști. Repararea Apple Watch 6, precum și a altor serii sau mărci de ceasuri, necesită unelte și cunoștințe speciale.